Valašské Meziříčí: Budova MŠ Kraiczova získá nový kabát

28.01.2019 10:01

Vedení města se rozhodlo zrekonstruovat budovu mateřské školy Kraiczova. Důvodem je nevyhovující stav objektu a jeho vysoká energetická náročnost. Cena projektu je předběžně vyčíslena na zhruba 10,5 milionu korun. Město se pokusí část opravy pokrýt z dotačních zdrojů.

Valašské Meziříčí: Budova MŠ Kraiczova získá nový kabát
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Předpokládaná výše dotace je 4 miliony korun. Dobrou zprávou pro děti je, že pokud město v dotační výzvě neuspěje, celý projekt uhradí z vlastních peněz. „Stav školky nám neumožňuje čekat na další vhodný dotační titul. Náklady na opravu bychom pokryli z rozpočtu města,“ vysvětlila místostarostka Yvonna Wojaczková.

Stavební úpravy spočívají mj. v zateplení obvodových částí objektu a střechy, výměně všech oken včetně vstupních dveří nebo instalaci nové vzduchotechniky upravující vnitřní prostředí šesti heren.

„Realizací projektu dojde jednoznačně ke snížení energetické náročnosti budovy, zlepšení vzhledu objektu a prodloužení životnosti budovy,“ sdělil David Černoch, vedoucí odboru komunálních služeb.

Podle předpokládaného harmonogramu by stavební úpravy měly začít v červnu letošního roku. Hotovo by mělo být do listopadu.

Do mateřské školy Kraiczova chodí 84 dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

16:14 Velké Meziříčí: Město získalo strategický pozemek

Město směnilo s farností dům vedle špitálku za farskou zahradu a pozemek u skládky. Směnu schválili …