Valašské Meziříčí: Ocenění města pro Vidlákovou, Divína, Beránka a Hromádku

03.10.2022 11:38 | Tisková zpráva

Zastupitelé tentokrát rozhodli, že Cenu města a Čestné občanství města Valašské Meziříčí za rok 2022 udělí dvojici osobností. Obdobně postupovali také radní při schvalování ceny starosty.

Valašské Meziříčí: Ocenění města pro Vidlákovou, Divína, Beránka a Hromádku
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Cenu města uděluje radnice od roku 2004 laureátům jako morální ocenění jejich práce, mimořádných výkonů ve vědě, kultuře či sportu nebo jiných úspěchů, se vztahem k Valašskému Meziříčí. Letošním držitelem se stal Josef Divín. Ocenění převezme za vynikající tvorbu v oblasti sklářského designu, dlouhodobou propagaci tradice uměleckého zpracování skla a šíření věhlasu kvalitního uměleckého školství Valašského Meziříčí v České republice a v zahraničí.

Zastupitelé se tentokrát rozhodli udělit také jedno Čestné občanství města Valašské Meziříčí. Obdržela je Michaela Vidláková rozená Lauscherová jako zvláštní projev úcty za mimořádné úsilí a snahu o zachování historické paměti národa prostřednictvím šíření svědectví o holokaustu a jeho důsledcích ve školách a na veřejnosti, a za její podíl na vzniku festivalu Chaverut – Přátelství ve Valašském Meziříčí.

Již dříve rozhodli radní o udělení Ceny starosty města Valašské Meziříčí. Převezmou ji Jaroslav Beránek a Vladislav Hromádka za mimořádně pozitivní přístup k zákazníkům meziříčské maloobchodní prodejny masa a každodenní tolik potřebné šíření dobré nálady na pracovišti ve Valašském Meziříčí i mimo ně.

Slavnostní akt udělování zmíněných ocenění se uskuteční začátkem příštího roku ve velkém sále Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

19:27 Liberec: Třídit odpady je povinností každého z nás

V rámci obecního systému odpadového hospodářství platí pro obyvatele a majitele nemovitostí některé …