Varnsdorf: Materiály byly a budou zveřejňovány v souladu s jednacím řádem ZM

11.01.2016 8:27

Stanovisko Města Varnsdorf k údajným obstrukcím při zveřejňování materiálů pro zasedání zastupitelstva města.

Varnsdorf: Materiály byly a budou zveřejňovány v souladu s jednacím řádem ZM
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Vedení města obdrželo prostřednictvím oficiálního e-mailu stanovisko OI Varnsdorf 2000 (k nahlédnutí ZDE), ve kterém autoři opětovně poukazují na domnělé nesrovnalosti při zveřejňování pozvánky a materiálů na zastupitelstvo města. Odpověď starosty Ing. Horáčka najdete v následujícím textu:

Podrobnosti procesu zveřejňování pozvánky na zasedání ZM, podrobného programu a materiálů pro zastupitele jsme popsali v článku „Galantnost vydržela radnici ve Varnsdorfu pouze jeden měsíc?“ na webových stránkách dne 25.11.2015.

Stručný souhrn faktů:

Říjen 2015

09.10. – zveřejněna pozvánka
13.10. – odeslání kompletních materiálů zastupitelům (písemně nebo v el. podobě)
14.10. – dopoledne zveřejněn podrobný program
14.10. – odpoledne zveřejněny materiály (8 dní před ZM, min. lhůta 5 dní)
22.10. – zasedání ZM

Listopad 2015

13.11. – zveřejněna pozvánka
13.11. – odeslání kompletních materiálů zastupitelům (písemně nebo v el. podobě)
16.11. – MěÚ z provozních důvodů uzavřen
17.11. – státní svátek
18.11. – večer zveřejněn podrobný program
19.11. – dopoledne zveřejněny anonymizované materiály (7 dní před ZM, min. lhůta 5 dní)
26.11. – zasedání ZM

(veškeré informace je možné podložit záznamy v redakčním systému webových stránek)

Zástupci občanské iniciativy přitom poukazují na to, že v listopadu 2015 byly materiály zveřejněny odlišně než v předchozím měsíci, kdy byly zveřejněny poprvé (a to bez jakýchkoliv připomínek z řad veřejnosti). Z uvedeného srovnání měsíců října a listopadu je však zřejmé, že proces publikace jednotlivých položek týkajících se zasedání ZM byl v podstatě totožný a v souladu s jednacím řádem (stejně bude postupováno i v lednu 2016 a v následujících měsících). S dostatečným předstihem je zveřejněna pozvánka, která je následně doplněna podrobným programem a jako poslední krok jsou po provedení anonymizace zveřejněny materiály pro zasedání ZM a to ve lhůtách, které ukládá jednací řád zastupitelstva.

Doprovodný text na pozvánce s upozorněním na audio přenos a na možnost dotazů k projednávaným bodům se z pochopitelných důvodů vyvíjí s tím, jak přibývají jednotlivé služby, které zasedání ZM posouvají blíže k občanům (audio přenos, publikace materiálů apod.). Proto např. pozvánka z roku 2014 vypadá jinak než současná.

Upozornění na možnost informovat se u svých zastupitelů o projednávaných bodech se objevilo poprvé v pozvánce na listopadové ZM a bude se objevovat již pravidelně. Občan má totiž možnost informovat se sám aktivně již v době, kdy ještě nejsou anonymizované materiály zveřejněny. I po publikování materiálů nemůžeme vyloučit, že se občan bude chtít svého zastupitele na cokoliv zeptat. Proto s pozvánkou zveřejňujeme i odkazy na kontakty na zastupitele i úředníky, abychom čtenáři usnadnili orientaci na webu.

Materiály a podklady pro zasedání ZM jsou zveřejňovány na webu v anonymizované podobě s vyloučením osobních a citlivých údajů. O této skutečnosti jsme informovali v článku „Materiály pro jednání zastupitelstva mají i občané“ z 15.10.2015.

Ze všech výše uvedených faktů jednoznačně vyplývá, že se vedení města, administrátoři webu ani kdokoliv jiný nedopustil žádných obstrukcí nebo manipulací, vše probíhá standardně v souladu s jednacím řádem. Doporučujeme, aby se případné nejasnosti řešily s příslušnými pracovníky, kteří zveřejňování všech záležitostí k zasedání ZM zajišťují (pracovnice sekretariátu, administrátoři webu). Ochotně vám poskytnou veškeré informace.

Ing. Stanislav Horáček, starosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…