Ve Frýdku-Místku přibylo další nové dětské hřiště

29.11.2016 11:36

Vedení statutárního města každým rokem investuje do obnovy i do výstavby zcela nových certifikovaných dětských hřišť. Nyní se jich na území města nachází třicet čtyři. Mezi nejnovější patří hřiště na ulici Třanovského ve Frýdku, které bylo zprovozněno v minulých dnech.

Ve Frýdku-Místku přibylo další nové dětské hřiště
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Hřiště prošlo velkou modernizací. Staré ocelové prolézačky a houpačky byly odstraněny a provedeny zde byly i terénní úpravy. Nyní hřiště nabízí certifikovanou skluzavku, hrazdu, dvojitou houpačku, síťovou prolézačku i nové pískoviště. Dopadová plocha je tvořena z pryžových dlaždic, které tlumí případné pády a dopady. V okolí pískoviště byla položena zámková dlažba. Prostor dětského hřiště je oplocen. Náklady ve výši 1,17 milionu korun byly hrazeny z městského rozpočtu.

„Vytvořením tohoto dětského hřiště získali obyvatelé přilehlého sídliště komfortní plochu vhodnou pro využití volného času s malými dětmi. Z bezpečnostních důvodů je hřiště oploceno a spolu s ním bude v budoucnu oploceno dalších pět vybraných dětských hřišť, mimo jiné hřiště na ulici Dr. Petra a Dobrovského ve Frýdku, na ulici M. Majerové a u 7. ZŠ v Místku a také dětské hřiště na Olešné. Náklady na oplocení dětských hřišť jsou vyčísleny na bezmála 800 tisíc korun,“ řekl náměstek primátora Jiří Kajzar.

„V modernizaci a výstavbě nových dětských hřišť budeme i nadále pokračovat. V příštím roce bychom rádi vybudovali nové hřiště s certifikovanými dětskými hracími prvky na sídlišti Anenská, přesněji na ulici Dvořákova. Rekonstruovat bychom měli i dopadové plochy na stávajících dětských hřištích. Z důvodu opotřebení budou vyměněny pryžové desky na hřišti na ulici Dr. Vaculíka v Místku a v Janáčkově parku bude kačírek nahrazen pryžovým povrchem. Evidujeme i návrhy na oplocení dalších frekventovaných dětských hřišť, která tak budou více chráněna jednak před znečištěním, zejména volně pobíhajícími psy nebo kočkami, ale také před případným poškozením vandaly,“ doplnil primátor Michal Pobucký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…