Ve Valašském Meziříčí proběhlo veřejné projednání k plánované rekonstrukci náměstí

18.02.2017 7:29

Město Valašské Meziříčí plánuje rekonstrukci náměstí. Z tohoto důvodu radnice uspořádala setkání, na kterém představila Meziříčanům budoucí podobu náměstí a prodiskutovala s nimi otázky týkající se rekonstrukce. Cílem města je vrátit náměstí lidem tak, aby zde mohli plnohodnotně trávit svůj volný čas.

Ve Valašském Meziříčí proběhlo veřejné projednání k plánované rekonstrukci náměstí
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Ve středu 8. února se od 16 do 17:30 hodin uskutečnilo veřejné projednání týkající se rekonstrukce meziříčského náměstí. Debatu zahájila místostarostka města Yvona Wojaczková, která také v průběhu diskuze odpovídala na dotazy týkající se jeho rekonstrukce. Na ni navázala architektka Martina Kosíková ze společnosti 360 Degrees Construct, která je autorem stávajícího návrhu na rekonstrukci náměstí. Shrnula stav dosavadních příprav, vysvětlila průběh rekonstrukce a představila novou podobu náměstí.

Následovala diskuze, do které se zapojilo několik občanů. Lidé zajímalo především umístění zeleně, nový mobiliář, vodní prvky či budoucí možnosti parkování.
„Žijeme v krásném městě, které si zaslouží péči, a já se těším, že centrum města už brzy rozkvete. Jsem ráda, že se veřejného projednání zúčastnilo tolik občanů a že s námi řeší budoucnost našeho města. Zpětná vazba, kterou jsme od lidí získali, je pro nás nesmírně cenná. S podněty občanů budeme dále pracovat,“ řekla místostarostka města Yvona Wojaczková.

A jak bude vypadat v budoucnu meziříčské náměstí? Úpravy náměstí by se měly zejména týkat sjednocení jednotlivých ploch, výměny nevhodných materiálů a dlažeb i úpravy zeleně. Přibude vodní prvek i lavičky. „Záměrem úpravy náměstí je oživení městského centra a zlepšení funkce náměstí jako přirozeného místa, kde se lidé setkávají, nakupují a tráví svůj volný čas. Projekt by měl být hotov na podzim. Poté město vyhlásí soutěž na zhotovitele. Se samotnou rekonstrukcí by se mohlo začít na konci roku 2017,“ popsala místostarostka.

Téma je součástí projektu City Center Doctor, podpořeného z programu URBACT III, který se detailně zaměřuje na oživení městského centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…