Ve složení Rady města Krnova dojde ke změně

20.02.2017 17:45

Bývalá starostka, místostarostka a dlouholetá zastupitelka města Krnova Renata Ramazanová rezignovala 8. února na post zastupitelky a členky rady města po té, co na vlastní žádost ukončila v závěru loňského roku své členství v ODS. Z ODS ve stejném termínu vystoupila i Helena Mezírková. Ta ale zastupitelkou a radní nadále zůstává.

Ve složení Rady města Krnova dojde ke změně
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

„V důsledku těchto skutečností nemá ODS od počátku roku zastoupení v radě města, o dalším postupu jednáme,“ uvádí se na facebookových stránkách místního sdružení ODS Krnov.

Po obdržení rezignace Renaty Ramazanové vyzval tajemník Městského úřadu v Krnově Igor Kozelek prvního náhradníka z téže kandidátní strany k přijetí uvolněného mandátu. Náhradnicí je předsedkyně místního sdružení ODS Krnov Martina Nováková. „Odpověď mi slíbila sdělit do patnácti dnů,“ uvedl tajemník.

Renata Ramazanová v zastupitelstvu města působila nepřetržitě od roku 2002. V letech 2006-2010 byla starostkou města, v dalším volebním období pak místostarostkou. Během své činnosti ve vrcholných orgánech města se ve zvýšené míře věnovala oblasti školství, zahraničních vztahů a především sociálním věcem, v tomto volebním období byla například předsedkyní výboru pro plánování sociálních služeb. Rovněž vystupovala na ochranu kulturních a historických hodnot, v době jejího starostování město Krnov získalo svou první národní kulturní památku, když součástí nejvýznamnějšího kulturního bohatství národa se stala budova bývalé přádelny s dílnou vzorkovny včetně jejího strojního vybavení v areálu továrny Alois Larisch a synové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…