Vedení města Chrudim na veletrhu Holiday World v Praze

20.02.2016 9:36

Vedení města Chrudim v čele se starostou Petrem Řezníčkem se zúčastní jubilejního 25. ročníku veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2016. Ten bude plný novinek a zajímavostí z Čech, ale i zahraniční.

Vedení města Chrudim na veletrhu Holiday World v Praze
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Samotná Chrudim se prezentuje ve společné expozici Pardubického a Královéhradeckého kraje s názvem Východní Čechy. Veletrh se koná na výstavišti v pražských Holešovicích a potrvá do neděle 21. února.

„Veletrh patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější a nejprestižnější událost cestovního ruchu ve střední Evropě, a to jak pro odborníky, tak i širokou veřejnost. Jeho nedílnou součástí je přehlídka Region World, jež slouží k prezentaci tuzemských regionů,“ připomněl místostarosta Roman Málek.

Společná expozice Pardubického a Královéhradeckého kraje nese motto „Zemský ráj to na pohled“. Bezesporu jde o dva regiony, kde naleznete nepřeberné množství nádherné přírody, zajímavé historie s tradicemi.

Hlavním tématem, jímž se Chrudim prezentuje, zůstává pro letošní rok církevní turistika. „Ta v posledních letech zažívá nebývalý rozkvět. Na veletrhu tak budou k dispozici cykloturistické mapy zaměřené na církevní památky na Chrudimsku včetně tipů na ubytování v Chrudimi s kolem. Na rok 2016 máme vytvořené také pohlednicové kalendáře církevních památek,“ doplňuje místostarosta Málek zodpovědný za cestovní ruch.

Kromě chrudimských turistických zajímavostí budou zástupci města Chrudimi a Hlinska propagovat atraktivity a akce v širším území turistické oblasti Chrudimsko-Hlinecko.

Dalším tématem východočeské expozice na stánku Chrudimska-Hlinecka bude i projekt „Krok za krokem Geoparkem“. Propagační materiály provedou zájemce atraktivitami Národního geoparku Železné hory. Turisté se mohou těšit na tematické balíčky – pondělní výlety, výlety v dešti, výlety pro školy i cestovní agentury, kanceláře a organizované skupiny. Prostřednictvím hry zvané geoquesting se výletník může stát lovcem indicií. Obsluha stánku nabídne i cykloturistické mapy, mapy geologicky zajímavých lokalit a naučných stezek.

Součástí veletrhu Holiday World 2016 budou rovněž zajímavé workshopy, přednášky a semináře na aktuální témata v oboru, firemních prezentací. Během víkendu nebudou chybět filmové přehlídky WorldFilm a Expediční kamera a jedinečné fotografické výstavy. Společně s veletrhem Holiday World se v termínu představí i 10. ročník gastronomického veletrhu s názvem Top Gastro & Hotel. Ten je v České republice jednou z nejvýznamnějších akcí ve svém oboru. V roce 2015 se veletrhu zúčastnilo celkem 170 vystavovatelů ze 12 států a navštívilo jej 31 550 návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…