Velké Meziříčí: Bítešská strojírna má historicky první krajské ocenění za společenskou odpovědnost

04.05.2016 21:25

První brněnská strojírna Velká Bíteš, a. s., má historicky první Cenu hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost. PBS VB byla oceněna v kategorii soukromý sektor nad 250 zaměstnanců. Vedle ní cenu získaly i havlíčkobrodské HBH odpady, s. r. o., (do 250 zaměstnanců). Za veřejný sektor pak Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborné učiliště technické Chotěboř a v kategorii obcí skončilo na jediném druhém místě město Žďár nad Sázavou.

Velké Meziříčí: Bítešská strojírna má historicky první krajské ocenění za společenskou odpovědnost
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Kraj Vysočina vyhlásil soutěž Cena za společenskou odpovědnost jako pátý kraj z České republiky a tímto potvrdil úsílí o to přispět k osvětě v této oblasti a podpořit a ocenit ty firmy a organizace, které odpovědný přístup vůči rozvoji regionu a základním principům společenské odpovědnosti aplikují ve své práci. „Mezi oceněnými jsou mimo jiné klíčoví zaměstnavatelé, kterým není lhostejná přítomnost, ani budoucnost jejich existence s tím, že jsou připraveny a ochotny dělat něco nad rámec svých povinností,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

PBS Velká Bíteš, a. s. svými aktivitami dlouhobě usiluje o naplnění konceptu společenské odpovědnosti ve všech čtyřech základních pilířích, a to regionální, sociální, ekonomické a enviromentální odpovědnosti. „Ocenění je pro nás důležitým vyznamenáním dobrovolného závazku naší společnosti přistupovat ve vší odpovědnosti k ochraně životního prostředí, vytváření rovných příležitostí a obecně pozitivního prostředí v rámci organizace, ale i k podpoře kultury, sportu, vzdělávání a sociálně či zdravotně znevýhodněných. Samozřejmostí je pro nás transparentní jednání vůči klientům i dodavatelům,“ řekl generální ředitel Ing. Milan Macholán.

2. ročník Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost bude vyhlášen na konci roku 2016 a První brněnská strojírna Velká Bíteš, a. s. bude usilovat o obhájení pozice vítěze ve své kategorii. „Toto ocenění nás motivuje pokračovat v nastavené cestě, i nadále minimalizovat dopady našich činností na životní prostředí, zabývat se sociálními aspekty našeho působení a pracovat na zvyšování konkurenceschopnosti naší společnosti,“ doplnil Macholán.

První brněnská strojírna Velká Bíteš je tradiční český strojírenský výrobce, který se zaměřuje především na výrobu leteckých přístrojů - pomocných energetických jednotek a malých turbínových motorů pro letouny, vrtulníky a bezpilotní prostředky. Zákazníci První brněnské strojírny Velká Bíteš, a. s. těží především z toho, že v jediném areálu je prováděno vysoce přesné lití, hi-tec obrábění kovů, galvanické povrchové úpravy, následná montáž výrobků a jejich zkoušky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…