Velké Meziříčí: Oprava mostu si vyžádá čtyřměsíční uzavírku Třebíčské

16.12.2020 12:09

Jednou z největších investic, kterou město v příštím roce plánuje, je generální oprava mostu nad železnicí v Třebíčské ulici.

Velké Meziříčí: Oprava mostu si vyžádá čtyřměsíční uzavírku Třebíčské
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Přestože Velké Meziříčí čeká čtyřměsíční uzavírka důležité komunikace, jde o nejpřijatelnější řešení. Zvažovaný kyvadlový provoz řízený semafory by razantně navýšil cenu a také prodloužil délku opravy.

Na prosincovém zasedání zastupitelé schválili záměr města žádat o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR na opravu mostu v ulici Třebíčská. Dotace by měla pokrýt náklady až ve výši 60 % z odhadovaných 11 milionů korun.

Oprava mostu bohužel s sebou přinese značné dopravní komplikace. Zejména řidiči se v příštím roce musí připravit na čtyřměsíční uzavírku hlavního tahu z Třebíče do centra Velkého Meziříčí. Provést rekonstrukci mostní konstrukce v částečném omezení provozu však experti městu zásadně nedoporučili. Razantně by to prodloužilo dobu opravy a dvojnásobně navýšilo cenu.

„Bohužel si plně uvědomuji, že nás čeká několik měsíců spojených s dopravními komplikacemi. Prověřovali jsme i možnost kyvadlové dopravy v dotčeném úseku. Z výše zmíněných důvodů toto řešení ale považujeme za nejrozumnější," dodal Alexandros Kaminaras, starosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

19:27 Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

Statutární město Zlín stanovilo jednotné měsíční úplaty za pobyt dítěte v mateřských školách zřizova…