Velvyslanec Vietnamu navštívil Plzeň, setkal se s primátorem města

15.10.2017 7:34

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký společně se svojí náměstkyní pro oblast školství a sociálních věcí Evou Herinkovou přijal ve čtvrtek 12. října 2017 na radnici velvyslance Vietnamské socialistické republiky v České republice Ho Minh Tuana.

Velvyslanec Vietnamu navštívil Plzeň, setkal se s primátorem města
Foto: Plzeň
Popisek: Primátor města Plzně Martin Zrzavecký s velvyslancem Vietnamské socialistické republiky v České republice Ho Minh Tuanem

Přijetí se zúčastnili i zástupci svazu Vietnamců v České republice a v Plzni. Tématem setkání byla integrace vietnamské komunity v krajské metropoli a možnosti budoucího zapojení do kulturního života města.

„V Plzni máme legálně přihlášeno na 16 tisíc cizinců, z toho je početná vietnamská komunita čítající dva tisíce Vietnamců. Integrace dané komunity se v Plzni zcela daří, je to i především díky dlouholetým přátelským vztahům obou zemí. Zdejší Vietnamci nepředstavují pro město žádné sociálně bezpečnostní riziko, naopak s městem velmi dobře spolupracují. Přicházejí s celými svými rodinami za prací, svým podnikáním zde vytvářejí hodnoty, na malých obcích nejen Plzeňského kraje pomáhají zajišťovat základní služby českým občanům. Vietnamská komunita v Plzni se navíc zapojuje do kulturního života, zapojila se i do projektu Evropského hlavního města kultury 2015,“ sdělil primátor Martin Zrzavecký vietnamskému velvyslanci, jenž měl tytéž informace o bezproblémovém začlenění vietnamských občanů do zdejší společnosti.

Vietnamský velvyslanec se zajímal především o možnosti podpory vzniku zázemí pro komunitní centrum vietnamských občanů ze strany města. V první řadě se zajímal o možnost poskytnutí nebytového prostoru pro takovéto centrum. Město Plzeň nabízí neziskovým organizacím za velmi nízké nájemné své nebytové prostory, dále tyto organizace podporuje dotačními programy v oblasti kultury, což by mohl být v budoucnu i případ vietnamské komunity. „Městu velice záleží na integraci cizinců do naší společnosti, proto zde funguje Komise pro otázky integrace cizinců Rady města Plzně, v rámci níž bychom v budoucnu mohli podporovat jednotlivé akce vietnamského komunitního centra nebo i dlouhodobou činnost,“ vysvětlila možnosti podpory ze strany města náměstkyně Eva Herinková.

Po přijetí u primátora čekalo vietnamského velvyslance jednání se zástupci Svazu Vietnamců v Plzni, odpoledne navštívil památky města a zavítal i do plzeňského pivovaru. Ho Minh Tuan je velvyslancem Vietnamské socialistické republiky od května letošního roku, do Plzně poprvé zavítal už před 15 lety a to v rámci pracovní cesty po Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…