Veselí nad Moravou: Bývalá škola v Milokošti bude sloužit malým dětem i kulturnímu vyžití

19.12.2016 6:29

Budova bývalé základní školy v Milokošti bude od nového roku sloužit opět dětem, ale tentokrát předškolního věku. Další prostory budou využívány pro kulturní akce a společenská setkání, ale také pro potřeby místního osadního výboru. Milokošťské centrum bylo otevřeno v pátek 16. prosince v 16:00 hodin.

Veselí nad Moravou: Bývalá škola v Milokošti bude sloužit malým dětem i kulturnímu vyžití
Foto: Veselí nad Moravou
Popisek: Město Veselí nad Moravou

Pokles počtu dětí navštěvujících mateřskou i základní školu a rovněž uzavření pracoviště základní školy Hutník v Milokošti postavilo vedení města před rozhodnutí, jak v nejbližší budoucnosti rozmístit třídy mateřské školy na území města a jak nově využít uvolněnou budovu základní školy v Milokošti. Po zvážení mnoha variant a nejednoduchém rozhodování bylo stanoveno, že v místní části Milokošť zůstane zachováno pracoviště mateřské školy, přičemž třída mateřské školy bude umístěna do přízemí budovy bývalé základní školy. V prvním patře této budovy bude nově umístěno společenské centrum pro občany Milokoště. Za jeho činnost bude zodpovídat Veselské kulturní centrum.

Aby bylo možné budovu takto využít, bylo potřeba přistoupit k její rekonstrukci, kterou od začátku července 2016 prováděla Stavební společnost Kněždub, spol. s r.o. Celkové náklady na rekonstrukci byly vyčísleny na 9,25 mil. Kč. Městu se podařilo na tuto stavbu získat dotaci ve výši přibližně 1,35 mil. Kč z Operačního programu Životní prostředí 2014–2020. Termín pro ukončení a předání stavby je stanoven na 16. prosince letošního roku.

Součástí programu slavnostního otevření Milokošťského centra budou prohlídky celé budovy, vánoční vystoupení dětí z mateřské školy i vernisáž výstavy historických fotografií z Milokoště věnovaných ze sbírky Vladimíra Groše. Samotný provoz mateřské školy pak bude zahájen 2. ledna 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…