Veselí nad Moravou: V Zarazicích se staví nové sportoviště

08.12.2016 21:25

Nové moderní víceúčelové sportoviště vyroste v Zarazicích v těsné blízkosti fotbalového hřiště TJ KEN Veselí nad Moravou. Na své si zde přijdou příznivci volejbalu, nohejbalu, tenisu či malé kopané. Podobně jako areál sokolovny i nové sportoviště v Zarazicích bude moci využívat široká veřejnost.

Veselí nad Moravou: V Zarazicích se staví nové sportoviště
Foto: veseli-nad-moravou.cz
Popisek: Náměstí

Na základě dohody fotbalového klubu TJ KEN Veselí nad Moravou, který je vlastníkem pozemku, na němž nové hřiště vznikne, zarazického osadního výboru a vedení města byla zpracována žádost o investiční dotaci na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Celkové náklady na výstavbu sportoviště jsou vyčísleny na 4,5 mil. Kč. V říjnu letošního roku byla dotace od MŠMT schválena ve výši téměř 2,2 mil. Kč. Osadní výbory mají každoročně možnost vyslovit se k poměrné částce peněz z městského rozpočtu a určit, do jaké investiční záležitosti by měly být finance směřovány. Osadní výbor Zarazice doporučil zastupitelům, aby v letech 2016–2018 byly tyto prostředky z rozpočtu města určeny na pokrytí zbývajících nákladů na výstavbu sportoviště.

Plocha víceúčelového sportovního hřiště v Zarazicích zabere dříve nevyužité prostranství mezi fotbalovým hřištěm a řekou Moravou. Za nejvhodnější povrch pro sporty malá kopaná, nohejbal, volejbal a tenis byla zvolena umělá tráva s křemičitým vsypem. Na hřišti budou jednak osazeny kotvící prvky sloupů k jednotlivým druhům sportů, ale také zde budou vyznačeny dělící čáry pro tyto sporty. Celou plochu 880 m2 osvětlí svítidla umístěná v rozích na dvanáctimetrových sloupech. Obvod hřiště bude oplocen dřevěným bedněním a pletivem do výšky 4 m. Přístupový chodník od cesty bude vybudován ze zámkové dlažby, kde bude také postaven přístřešek s posezením a dřevěným skladem sportovního nářadí. Na hřišti budou osazeny také dvě branky pro malou kopanou.

Stavba hřiště byla zahájena v polovině října. Provádí ji firma PROSTAVBY, a. s., Otnice. Předpokládaný termín ukončení prací je předběžně stanoven na 15. prosince letošního roku. Ke slavnostnímu otevření sportoviště dojde v jarních měsících roku 2017 v rámci programu Zarazického dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …