Vimperk: Defibrilátor pomůže zachraňovat životy

16.10.2016 10:36

Nový defibrilátor má od října k dispozici Městská policie Vimperk. Přenosné zařízení může pomoci zachránit život v případě zástavy srdeční činnosti. Přístroj v hodnotě třicet tisíc korun darovala městu společnost ČEVAK.

Vimperk: Defibrilátor pomůže zachraňovat životy
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„První pomoc při ohrožení života podáváme několikrát do roka,“ říká vrchní strážník Peter Macorlík. „Defibrilátor jsme dosud neměli a v některých případech by jeho užití bývalo pomohlo. Proto jsme požádali paní starostku, zda by mohla oslovit sponzorskou firmu.“

Strážníci, kteří jsou pravidelně proškolování v základech první pomoci, byli na počátku října důkladně seznámeni s používáním přístroje AED Defibrilátor Saver One, který v současnosti již patří do jejich výbavy.

Defibrilátor pomáhá v situacích, kdy dojde k náhlé zástavě oběhu. Ta se obvykle projeví ztrátou vědomí. Postižený člověk nereaguje.  Srdce se přestane pravidelně stahovat. Smrt může nastat během několika minut, pokud není normální srdeční rytmus obnoven defibrilací – připojením dvou širokých elektrod na hrudník a dodáním elektrického výboje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.