Vimperk: Efektivně využívaná voda v areálu letních sportů

23.09.2016 6:33

Za objektem šaten u fotbalového hřiště v areálu letních sportů byly během prázdnin vybudovány nové nádrže na vodu. Pojmou přes 30 m3 vody, což je dostatečné množství k zavlažování obou travnatých hřišť.

Vimperk: Efektivně využívaná voda v areálu letních sportů
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Vytvořili jsme si novou zásobárnu vody a změnili jsme její zdroj,“ říká Jan Král, jednatel Městských služeb Vimperk, které areál provozují. Namísto původního vrtu, odkud čerpaná spodní voda byla příliš studená, zde nyní využívají povrchovou vodu, která je pro závlahu vhodnější. Tato voda je získávána díky odvodnění dříve podmáčeného území tzv. Malé Šumavy v horní části areálu. „Trubkami je vyvedena do vzniklého rybníčku a odtud přes filtraci do nových nádrží,“ vysvětluje Jan Král. „Díky správnému využívání fyzikálních zákonů není zásobování touto vodou závislé na elektrické energii.“

Zavlažovací systém pro velké fotbalové hřiště by měl být v příštím roce ještě vylepšený. „Máme již zpracovaný projekt na instalaci automatické závlahy,“ dodává Jan Král.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …