Vimperk: K nemocnici se už chodí po bezpečné cestě

02.12.2016 13:46

Stavební práce v Pivovarské ulici jsou již prakticky hotovy. Nový chodník slouží svému účelu. Do zimy zbývá ještě osadit zábradlí u lávky přes potok.

Vimperk: K nemocnici se už chodí po bezpečné cestě
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Zjara dojde na čisté terénní úpravy a osázení zeleně, doplněno bude také vodorovné dopravní značení a oplocení,“ říká Michal Janče z odboru investic a údržby MěÚ Vimperk.

Přípravné práce na výstavbě chodníku a rekonstrukci povrchu komunikace započaly právě před rokem v listopadu. Vybudovaných 450 metrů nového chodníku od areálu bývalého pivovaru k točně u nemocnice by mělo výrazně zbezpečnit pohyb chodců v této dopravně vytížené ulici. Projekt byl v této souvislosti ještě upravován, když se městu podařilo vyjednat odkoupení jedné z nemovitostí a jejích přilehlých pozemků. Po demolici domu čp. 77 je část chodníku vedena zeleným pásem a po nové lávce přes potok.

Investorem stavby za zhruba 6,5 milionu korun je město Vimperk. Kromě nového chodníku má přilehlá komunikace také nový asfaltový povrch, dále byl předlážděn chodníček na protilehlé straně ulice, vybudován osvětlený přechod pro chodce, vystavěny opěrné zdi a nová lávka přes potok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…