Vimperk: Kam co patří

05.08.2017 17:03

S příchodem prázdnin se nám znovu ukazuje jeden z velkých nešvarů ve Vimperku – pořádek okolo nádob na odpady.

Vimperk: Kam co patří
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Velmi viditelné to je zejména na ploše u Lidlu, kde okolí kontejnerů v pondělí připomíná malou skládku. Okolo kontejnerů se povalují pytle nebo rovnou hromady odpadů. Odpad není uložen v patřičných nádobách, ať už je to papír, plast nebo odpad směsný. Můžete namítat, že kontejnery nestačí, ale to je pravda jen částečně. Často leží vedle papírová krabice, kterou se někomu nechtělo sešlápnout, pytel je snadnější pohodit vedle než otvírat kontejner. S kapacitou je též problém, protože se nám podařilo zjistit, že značná část odpadů, konkrétně u Lidlu, pochází od občanů z okolních obcí, což se projevuje zejména v turistické sezóně (možná to nejsou úplně občané, ale spíše pronajímatelé penziónů nebo poskytovatelé ubytování v soukromí). Co s tím?

Začnu prosbou k Vám – když přijdete ke kontejneru, snažte se odpad uložit do toho správného a možná stačí začít sešlápnutím „petky“ nebo složením papírové krabice. Tím výrazně zvýšíme kapacitu a navíc Městské služby nebudou vozit vzduch a tím i ušetříme peníze. Městské služby zvýšily intenzitu svozu právě se zaměřením na problematické lokality. Na nezvané návštěvníky, kteří k nám vozí pouze odpad a tím zneužívají odpadový systém města si již výrazně „posvítila“ Městská policie. Řadu z nich vyřešila pokutou na místě, část předala k přestupkovému řízení. Odbor ŽP provede na základě těchto podnětů kontroly zejména u provozovatelů ubytovacích zařízení. V tomto trendu budeme pokračovat, protože jistě nikdo z nás nechce, aby první, co návštěvník Vimperka uvidí, byla hromada odpadů.

Ing. Josef Kotál
Odbor ŽP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …