Vimperk: Kaplička v Brantlově ulici se dočká opravy

09.07.2016 16:56

Lepší časy zřejmě čekají zdevastovanou kapličku v Brantlově ulici ve Vimperku. Sakrální památka byla dosud v soukromých rukou, zastupitelé na svém posledním zasedání souhlasili s přijetím daru v podobě kapličky a pozemku pod ní do majetku města.

Vimperk: Kaplička v Brantlově ulici se dočká opravy
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Po cestě, která kolem kapličky vede, chodí turisté i místní, nedaleko jsou dva památné stromy a výhled na město. Stav kapličky je ostudný. Bude třeba ji opravit,“ vyjádřil stanovisko vimperských zastupitelů radní Bohumil Petrášek. Podle odhadu by oprava objektu mohla stát zhruba 800 tisíc korun. Část financí by zřejmě bylo možné zajistit z fondů přeshraniční spolupráce a z dotace z Jihočeského kraje. Vedení města uvažuje také o další spolupráci se střední školou Nerudova, jejíž žáci se významnou měrou podíleli na opravě kapličky v ulici Karolíny Světlé. Pracovali zde v rámci hodin praktického výcviku a ruku k dílu přiložili i studenti partnerské školy z bavorského Bambergu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…