Vimperk: Křižovatka je hotova, zbývá dokončit poslední napojení

10.12.2016 19:04

Okružní křižovatka na silnici II/145, která je výpadovou komunikací z Vimperku na Prachatice a České Budějovice, je hotova. Do zimy zbývá ještě dodělat asfaltový povrch na výjezdu do ulice Nádražní a napojení ulic Tovární a Nerudova. Na jaře bude dokončena úprava druhé části ulice Nádražní po silnici I/4.

Vimperk: Křižovatka je hotova, zbývá dokončit poslední napojení
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Stavebníky nyní limituje mrazivé počasí, které není pro asfaltování vhodné,“ vysvětluje Michal Janče z odboru investic a údržby MěÚ Vimperk. Výstavba okružní křižovatky započala v druhé polovině dubna jako společná investice Jihočeského kraje a města Vimperk. Celkové náklady na realizaci stavby činí zhruba 40 milionu korun včetně DPH. Finanční podíl města je 13 milionů. To je o šest milionů méně, než se původně předpokládalo. Nejvýhodnější nabídku podala akciová společnost Strabag.

Stavba křižovatky s pěti výjezdy si vyžádala překládku inženýrských sítí, úpravu veřejného osvětlení a přeložku sdělovacího vedení. Významnou částí stavby je zcela nové přemostění Pravětínského potoka. „Došlo k odstranění původního mostu i lávky pro pěší. Potok byl zatrubněn konstrukcí z prefabrikovaných dílců, která byla následně zasypána,“ dodává Michal Janče.

Ve středovém prstenci křižovatky, kolem vybudovaných výjezdů i v korytě potoka je v současnosti již vysázena nová zeleň. Společně s výstavbou okružní křižovatky byl rekonstruován vodovod a kanalizace v Nádražní ulici. Tuto investici a dále také napojení místních komunikací, chodníky, veřejné osvětlení a vegetační úpravy platí město Vimperk. Součástí stavby jsou také čtyři přechody pro pěší, většina s bezpečnostním středovým ostrůvkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…