Vimperk: Mezi vlastníky kulturních památek může být letos rozděleno osm set tisíc korun

14.02.2017 13:12

Ještě týden (do 20. února) mají vlastníci kulturních památek nacházejících se na území městské památkové zóny k podání žádosti o dotaci z Programu regenerace MPZ Vimperk. Mezi žadatele může být v rámci letošní výzvy rozděleno až 800 tisíc korun – 650 tisíc ze státního rozpočtu a 150 tisíc z rozpočtu města.

Vimperk: Mezi vlastníky kulturních památek může být letos rozděleno osm set tisíc korun
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Účelem programu regenerace je podpora péče o zachování hmotného kulturního dědictví našich předků,“ říká Alena Szabová z odboru investic a údržby MěÚ Vimperk. „Výše dotace činí maximálně 60 procent z celkových uznatelných nákladů z příslušné akce obnov. Realizace vybraných projektů musí být zahájena a dokončena v roce 2017.“

Město Vimperk, které rovněž patří mezi žadatele, se v případě získání dotace chystá zrestaurovat ciferníky věžních hodin na městské zvonici, opravit fasádu na objektu čp.5 ve Steinbrenerově ulici, což je jedna z budov městského úřadu, dále také opravit vnější plášť na kostele sv. Bartoloměje a provést obnovu dochovaných zbytků hradebního zdiva nacházejících se na skalnatém svahu mezi zámkem a Pivovarskou ulicí.

Z dotačních prostředků z Programu regenerace MPZ Vimperk byla v uplynulých letech podpořena postupná obnova historického městského opevnění, dílčí revitalizační práce na několika památkových objektech v centru města, realizace odvlhčovacích opatření v kostele Sv. Bartoloměje či práce na obnově kostela Navštívení Panny Marie na vimperském náměstí Svobody.

„Finanční příspěvky z tohoto programu mohou být čerpány pouze tehdy, pokud má město zpracovaný vlastní program regenerace MPZ a pokud se na obnově kulturních památek podílí společně s vlastníkem,“ dodává Alena Szabová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…