Vimperk: Příprava revitalizace prostoru kolem Pasovské ulice pokračuje

17.04.2017 7:37

Zastupitelstvo města Vimperk schválilo odkup pozemků o celkové výměře 233 m2 od soukromého vlastníka, které se nacházejí v Pasovské ulici mezi domy určenými k demolici a řekou Volyňkou. Vykoupeny budou za 22 tisíc korun, což je cena stanovená znalcem.

Vimperk: Příprava revitalizace prostoru kolem Pasovské ulice pokračuje
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Město již také předběžně projednalo bezúplatný převod sousedních pozemků ve správě Státního pozemkového úřadu. Plánovaná revitalizace lokality by měla především zajistit důstojnější vjezd do města od bavorských hranic i vstup do historické části Vimperka. Řešena bude v návaznosti na územní studii veřejných prostranství ulic 1. máje a Pivovarská. Letos by měly začít práce na odstranění zchátralých domů.

„Podařilo se nám získat dotaci na demolici budovy čp. 45 a vykoupili jsme i vedle stojící objekt čp 52, který bude rovněž odstraněn,“ doplňuje starostka města Jaroslava Martanová.

Demolice prvního z domů bude provedena ještě v letošním roce. Jakmile zmizí i druhý objekt bude možné zahájit revitalizaci prostoru. Na té by se mělo podílet také ředitelství silnic a dálnic. „ŘSD momentálně zpracovává studii na řešení problémových míst komunikace I/4. Jedno takové místo je právě v Pasovské ulici ve Vimperku,“ doplňuje starostka. Část prostoru po odstraněných domech bude využita k rozšíření komunikace a vybudování zde dosud chybějícího chodníku.

Město Vimperk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…