Vimperk: Zahájena II. etapa celkové obnovy kaple v Křesánově

08.07.2017 10:42

Dne 28.06.2017 byla oficiálně zahájena realizace II. etapy celkové obnovy kaple v Křesánově.

Vimperk: Zahájena II. etapa celkové obnovy kaple v Křesánově
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Podle uzavřené smlouvy o dílo mezi městem Vimperk a stavební firmou TVInvest, s.r.o., Vlachovo Březí by měla být do konce září tohoto roku na kapli provedena výměna střešní krytiny vč. bednění střechy a souvisejících klempířských prvků, opravena zvonička a fasáda nadstřešních zděných konstrukcí. Tato stavební akce, která představuje práce a dodávky za 507.777,- Kč vč. DPH, je podpořena dotací Jihočeského kraje z programu Kulturní dědictví – Obnova drobné sakrální architektury ve výši 50.000,- Kč.

Vzhledem ke značné finanční náročnosti celkové obnovy kaple byl proces realizace rozdělen celkem do čtyř etap, z nichž první zahrnovala realizaci odvlhčovacích opatření a byla provedena již v roce 2015. Zatímco se letošní druhá etapa obnovy kaple zaměřuje na obnovu střešního pláště, třetí etapa řeší opravu interiéru kaple včetně výměny oken a vstupních dveří a bude připravena k zařazení do rozpočtu města Vimperk na rok 2018. Podle současných předpokladů by pak mohla být celková rekonstrukce kaple v Křesánově završena v roce 2019 provedením opravy fasády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…