Vimperk: Zastupitelé zvolili čtyři členy kontrolního výboru

06.05.2016 9:14

Jiří Horák, Ing. Libor Bezděk, Hana Sovová a Ing. Milan Straka – to jsou jména čtyř členů nového kontrolního výboru, kteří byli zvoleni na jednání zastupitelstva. Pro tyto navržené kandidáty hlasovalo deset, resp. devět zastupitelů.

Vimperk: Zastupitelé zvolili čtyři členy kontrolního výboru
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Pátý člen kontrolního výboru bude zvolen na příštím zasedání zastupitelstva. Do té doby máme čas rozhodnout o volbě předsedy. Předsedou výboru může být pouze zastupitel,“ vysvětluje starostka města Jaroslava Martanová.

Podle sdělení odboru veřejné správy, dozoru a kontroly ministerstva vnitra je možné do doby, než bude zvolen předseda KV z řad zastupitelů, pověřit vedením výboru jeho člena, který v zastupitelstvu není. Kontrolní výbor je zřizován zastupitelstvem obce. To také volí a odvolává jeho předsedu a další členy tohoto svého orgánu. Ze své činnosti se kontrolní výbor zodpovídá pouze zastupitelstvu obce, kterému také předkládá svá stanoviska a návrhy. Kontrolní činnost spočívá v kontrole plnění usnesení zastupitelstva a rady obce. Dále výbor kontroluje dodržování právních předpisů ostatními výbory a obecním úřadem na úseku samostatné působnosti a plní další kontrolní úkoly, kterými jej pověřilo zastupitelstvo obce jako celek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…