Vlajku pro Tibet vyvěšují ve Vimperku od roku 1997

10.03.2015 11:25

Na budově vimperského městského úřadu vlaje vlajka pro Tibet. Na svém včerejším jednání její vyvěšení schválili zastupitelé.

Vlajku pro Tibet vyvěšují ve Vimperku od roku 1997
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Dnes je 56. výročí krvavého potlačení tibetského povstání čínskou armádou. Naše radnice si toto výročí připomíná již od roku 1997, i když ne každý rok se její vyvěšení schválilo. Čtyřikrát to zastupitelé odmítli a vlajka visela na zvonici nebo kostele. My se snažíme především upozornit na to, že v této zemi jsou již více než padesát let potlačována lidská práva,“ uvádí Jiří Cais, místostarosta Vimperka.

Celosvětová kampaň "Vlajka pro Tibet" vznikla v polovině 90. let v západní Evropě a stala se jednou z nejvýznamnějších symbolických akcí na podporu Tibetu. Radnice v Česku se k této akci připojují od roku 1996. V loňském roce to bylo v ČR již 601 radnic, obcí a městských částí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto.vimperk.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…