Vlakem k Máchovu jezeru i letos, v létě budou z Liberce opět jezdit přímé spoje

02.07.2017 15:27

K Máchovu jezeru se turisté dostanou i v letošním roce spěšným výletním vlakem. Z Liberce do Starých Splavů a do Doks (a zpět) poprvé v nové sezóně vyjede v sobotu 1. července. Turistický vlak bude jezdit během léta o víkendech a svátcích až do konce srpna. V loňském roce, kdy jej kraj objednal poprvé, využilo přímé spoje 3021 cestujících. Tržby činily 86.732 Kč.

Vlakem k Máchovu jezeru i letos, v létě budou z Liberce opět jezdit přímé spoje
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Po úspěchu z loňského roku, kdy byl o přímé vlakové spojení z Liberce do Doks ze strany cestujících velký zájem, rozhodla rada kraje o objednání turistických vlaků i pro letošní letní sezónu," komentuje Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Dopravce Die Länderbahn GmbH DLB bude na základě smlouvy, obdobně jako v loňském roce, provozovat dva spoje v úseku Liberec – Doksy v období letní sezóny od 1. července 2017 do 27. srpna 2017, a to pouze o víkendech a svátcích. Celkový rozsah výkonů bude činit cca 2 960 vlakokilometrů. Jedná se celkem o 40 jízd. Čas odjezdu z Liberce je v 9:44 hod, s příjezdem do Doks v 11:11 hod. Zpět z Doks vyjede v 16:46 hod a příjezd do Liberce bude v 18:23 hod.

„Velkým lákadlem bude rychlé přímé spojení z Liberce na Máchovo jezero a také svezení po zajímavé trati přes Kryštofovo Údolí, malebné Podještědí, dále po takzvané „žízníkovské spojce, která je dosud využívána výhradně nákladní dopravou, přes Zákupy a Jestřebí rovnou do Doks,“ dodává náměstek.

Dalšími tipy na výlet na trase Liberec – Doksy jsou například Orloj v Kryštofově Údolí, Krkavčí skály v Křižanech, Pekelné skály v Brništi, Hrad Ralsko, Braniborská jeskyně ve Starých Splavech a v neposlední řadě pak zřícenina hradu Bezděz v Doksech.

Ve vlaku je umožněna přeprava kočárků i jízdních kol. Jízdenky si cestující koupí přímo ve vlaku bez přirážky, na trase platí tarif IDOL.

Předpokládaná kompenzace ze strany kraje bude činit cca 275.000 Kč.

Spěšný přímý vlak Liberec – Doksy bude stavět jen ve stanicích:
Liberec
Liberec-Horní Růžodol
Kryštofovo Údolí
Křižany
Lvová
Jablonné v Podještědí
Brniště
Mimoň
Božíkov
Vlčí Důl-Dobranov
Jestřebí
Staré Splavy
Doksy

a nebude stavět v těchto zastávkách:
Ostašov
Karlov pod Ještědem
Novina
Zdislava
Rynoltice
Velký Valtinov
Velký Grunov
Pertoltice pod Ralskem
Zákupy
Srní u České Lípy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…