Voda v postižených oblastech Prahy 6 je opět pitná

28.05.2015 17:49

Hygienická stanice hl. m. Prahy oznámila, že od dnešních 16.00 hodin jsou zrušena mimořádná opatření zavedená v souvislosti s kontaminací vody v rozvodné síti na části území Prahy 6. Voda z kohoutku již splňuje veškeré hygienické parametry pro pitnou vodu, její užití pro všechny účely je tedy nyní již bezpečné.

Voda v postižených oblastech Prahy 6 je opět pitná
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„Chtěla bych především poděkovat obyvatelům a podnikatelům za to, jak přijali tuto mimořádnou situaci. Zároveň bych chtěla poděkovat všem, kteří se podíleli na pomoci postiženým oblastem města - radnici Prahy 6, složkám záchranného a bezpečnostního systému i všem dobrovolníkům. V žádném případě se nejednalo o katastrofu, jak dnes zaznívalo z úst některých členů zastupitelstva. Rada samozřejmě zvažovala, zda svolat jednání krizového štábu, ale po ujištění, že má Praha 6 celou situaci pod kontrolou, jsme tak neučinili. Nechtěli jsme u obyvatel vyvolat zbytečnou paniku,“ řekla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Dodala, že bude trvat na tom, aby byly prošetřeny smluvní garance, které má Praha s PVK, aby se v budoucnu podobná situace neopakovala. Zdraví a bezpečnost občanů Prahy jsou prioritou a nelze přípravu opatření zamezujících opakování teto mimořádně události podceňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…