Vrchlabí: Starý most v těchto dnech ustupuje svému následovníkovi

06.05.2015 14:40

Infrastruktura v okolí vrchlabské průmyslové zóny se zdárně rozvíjí. Tento rozsáhlý projekt Královéhradeckého kraje na podporu zaměstnanosti v oblasti Podkrkonoší je rozdělen na dvě etapy. V rámci první z nich je v současnosti demolován starý most přes Labe ve Vrchlabí. Nový most s kruhovou křižovatkou začne sloužit letos na podzim.

Vrchlabí: Starý most v těchto dnech ustupuje svému následovníkovi
Foto: muvrchlabi.cz
Popisek: Vrchlabí

Součástí první etapy byly rekonstrukce silnic Studenec - Horka a Dolní Branná - Kunčice, které již plně slouží motoristům. Největší akcí celého projektu, která zasahuje do kraje Královéhradeckého i Libereckého, je ovšem oprava silnice vedoucí od pošty ve Studenci do Dolní Branné. Ta zahrnuje kromě úseků silnic II/293 a II/295 i vybudování nového stoupacího pruhu na silnici II/295 ve směru od Dolní Branné. Celkové náklady dosahují částky 146 milionů korun. Koncem května budou dokončeny úseky 1, 2, 3 a 8 a skončí uzavírka silnice II/293. Celá akce by měla být hotová do konce letošního roku.

„Všechny investiční akce přináší svá úskalí a řešení nenadálých problémů. I v tomto případě tým Centra průmyslových zón vyvíjí zdárně maximální úsilí při řešení nečekaných událostí v průběhu jednotlivých akcí,“ uvedl krajský radní Josef Dvořák, který je odpovědný za oblast investic.

Součástí prací bude zřízení nového odbočovacího pruhu

Významnou akcí jsou také práce na průtahu Vrchlabím po silnici první třídy číslo 14. V rámci nich nyní dochází k demolici starého mostu. Nahrazen bude novým s přiléhající kruhovou křižovatkou, která bude částečně zasahovat nad řeku Labe. Náklady činí 81,5 milionu korun.

Druhá etapa v sobě zahrnuje čtyři akce. Letos v červnu budou zahájeny stavební práce na průtahu městem Hostinné a silnici vedoucí kolem závodu KRPA. Doplnit je má oprava silnice z Dolní Branné ke křižovatce se silnicí I/14. Součástí prací bude zřízení nového odbočovacího pruhu do ulice Pražská ve Vrchlabí ve směru Špindlerův Mlýn – Praha. Poslední akcí bude přístupová komunikace do průmyslové zóny ulicí Dělnickou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …