Vrchlabí čeká v příštím roce zahájení poslední stavby silnice

24.08.2016 16:53

V příštím roce zahájí kraj poslední stavební silniční akci v rámci projektu Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí - jih, regionální infrastruktura, II. etapa. Bude se rekonstruovat úsek komunikace na trase ul. Dělnická ve Vrchlabí od odbočky k železniční stanici po křižovatku v Kunčicích se silnicí III/2953. Předpokládané náklady na tuto akci činí 78 milionů korun bez DPH, kraj vyhlásí veřejnou zakázku na dodavatele stavby.

Vrchlabí čeká v příštím roce zahájení poslední stavby silnice
Foto: muvrchlabi.cz
Popisek: Vrchlabí

„Projekt rekonstrukce vrchlabské ulice Dělnické až do Kunčic je poslední silniční stavební akcí v rámci rozšiřování průmyslové zóny Vrchlabí, jih. Oprava bude rozdělena do dvou částí, celkově bude rekonstruován úsek dlouhý 2,7 kilometru,“ řekl krajský radní pro oblast investic Josef Dvořák.

Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce na rekonstrukci komunikace III/32551, která začíná na křižovatce silnic III/32551 a III/2953 mezi obcemi Dolní Branná a Kunčice. Pokračuje přes železniční přejezd do Vrchlabí, část Podhůří k areálu firmy Škoda auto a.s. ve Vrchlabí, kde je přerušena již vybudovaným obchvatem areálu Škoda auto a.s. a navazuje u vjezdu do objektu AGRO-HYTOS s.r.o. až k okružní křižovatce s I/14 ve Vrchlabí.

S ohledem na zvýšení bezpečnosti silničního provozu je součástí stavby i realizace chodníků na celém úseku stavby, autobusových zálivů a oprava odvodnění. Díky rekonstrukci dojde ke zkvalitnění části tranzitní trasy Vrchlabí – Kvasiny.

Předpokládaná hodnota zakázky činí 78,3 milionů korun bez DPH, z toho 75 % pokryje státní dotace z Ministerstva průmyslu a obchodu, zbytek zafinancuje kraj z vlastních zdrojů. Protože se jedná o významnou veřejnou zakázku nad 50 milionů korun, podléhá její schválení ještě souhlasu krajského zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…