Vsetín: ČEZ společně s městem bojuje proti podvodníkům

15.08.2018 7:34

Stále častěji se pracovníci Českých energetických závodů (ČEZ) setkávají s případy, kdy se takzvaní šmejdi vydávají za zaměstnance podniku. Obelhávají lstivým způsobem klienty s cílem získat vlastní prospěch. Společnost proto požádala vsetínskou radnici o pomoc při informování obyvatel města a chránit je tak před nekalými praktikami.

Vsetín: ČEZ společně s městem bojuje proti podvodníkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Jako distributor elektrické energie nevybíráme žádnou hotovost, nepotřebujeme od klientů žádné doklady. Do bytů a rodinných domů vstupují naši zaměstnanci jen k účelům definovaným v energetickém zákoně, například z důvodů oprav a revize našeho zařízení, odečtu elektroměrů a podobně,“ upozornil vedoucí odboru obsluhy klientů pro veřejný sektor Ondřej Horák s tím, že pracovníci ČEZu mají u sebe vždy služební průkaz s fotografií a jeho totožnost je možné ověřit na telefonním čísle 800 850 860.

„V této souvislosti jsme byli požádání jedním z obchodníků, abychom vypracovali materiál, který slouží jako důležitá informace obyvatelům města před neseriózními praktikami některých obchodníků s elektrickou energií. Tento materiál budeme distribuovat,“ vysvětlil Ondřej Horák.

Starosta Jiří Růžička je aktivitou skupiny ČEZ potěšen. „Velmi to vítám. Jsem rád, že budou lidé informováni, a omezí se tak případy, kdy naletí nějakému podvodníkovi,“ řekl Jiří Růžička. Podle starosty lidé, a zejména ti starší jsou důvěřiví a pouštějí do svých domovů lidi, kteří je chtějí oklamat či okrást. „Společnost ČEZ svou aktivitou přispívá k boji proti využívání a podvádění lidí,“ doplnil Jiří Růžička.

Materiál Desatero pomoci si lidé mohou například vyzvednout na podatelně městského úřadu, nebo stáhnout na webových stránkách ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

7:17 Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

Koupaliště v areálu Maškovy zahrady se začalo chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu…