Vsetín: Mateřské centrum se nevzdává

09.04.2014 6:31

Setkání rodičů s představiteli vsetínské radnice, starostkou Ivetou Táborskou a místostarostou Petrem Kořenkem proběhlo v pátek 4. dubna v Rodinném a mateřském centru ve Vsetíně. Hlavním tématem setkání byla špatná finanční situace, do které se mateřské centrum dostalo po zamítnutí dotace na provoz zařízení, o kterou žádalo u Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

Vsetín: Mateřské centrum se nevzdává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Setkání rodičů s představiteli vsetínské radnice, starostkou Ivetou Táborskou a místostarostou Petrem Kořenkem proběhlo v pátek 4. dubna v Rodinném a mateřském centru ve Vsetíně.  Hlavním tématem setkání byla špatná finanční situace, do které se mateřské centrum dostalo po zamítnutí dotace na provoz zařízení, o kterou žádalo u Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

Se změnou vlády se změnilo i personální obsazení na Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR a mnozí úředníci tak pravděpodobně nedocenili význam mateřských center. Se změnou politiky tak zřejmě na ministerstvu tak nastala i změna názoru na finanční podporu této oblasti.

Na rozdíl od předchozích let tak ministerstvo letos dotaci, se kterou mateřské centrum počítalo, neposkytlo. „V bodovém hodnocení, kdy podporu získávaly projekty v pásmu od 70 do 100 bodů, získal náš projekt bodů 75. Dotační komise se i přesto rozhodla jej nepodpořit,“ uvedla ředitelka centra Pavla Fojtíková a s tím, že centrum se proti tomuto rozhodnutí odvolalo. 

Pravidelnou finanční pomoc poskytuje mateřskému centru i město Vsetín, které mu v letošním roce přispělo částkou 300 tisíc korun. „V současné době běží odvolací řízení, pokud nebudeme znát výsledek, tak je předčasné dělat závěry,“ uvedla starostka Iveta Táborská a dodala: „Po oznámení výsledku budeme pak dál s mateřským centrem jednat o zachování rozsahu a možné výši naší podpory.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…