Vsetín: Proběhla konference o ochraně klimatu

07.10.2022 16:02 | Tisková zpráva

V pátek 30. září proběhla v prostorách společnosti GALVAMET v Jasenicích konference Jak pomáháme Zemi s podtitulem Každý z nás může udělat krok k ochraně klimatu, nad kterou převzal záštitu starosta Jiří Růžička. Akce, kterou pořádala vsetínská radnice ve spolupráci s Lískou, GALVAMETEM, Alcedem a ZŠ Rokytnice, se zúčastnili mimo jiné pedagogové, úředníci, ale i zájemci o ochranu přírody a ekologická témata z řad veřejnosti.

Vsetín: Proběhla konference o ochraně klimatu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Konference nabídla spoustu témat k zamyšlení, zejména nad tím, co může každý z nás, ať je pedagog, úředník, či zaměstnanec nebo manažer ve firmě udělat pro trvale udržitelný rozvoj a  ochranu klimatu,“ popsal starosta Jiří Růžička.Páteční dopoledne nabídlo zajímavé referáty Aleše Šlechty ze společnosti GALVAMET, Pavla Nováčka z Univerzity Palackého v Olomouci, Tadeáše Žďárského z organizace NaZemi a klimatologa a pedagoga Bořka Navrátila ze ZŠ Rokytnice. Účastníci dostali také jedinečnou příležitost nahlédnout do provozu společnosti GALVAMET, která se dlouhodobě a systematicky ochranou životního prostředí, trvale udržitelným rozvojem a společenskou zodpovědností zabývá. Účastníci pak absolvovali exkurzi do Arboreta v Semetíně, kde jim byly pedagogem  Bořkem Navrátilem představeny možnosti vzdělávacích programů a také nově budované zázemí. „Touto akcí město navázalo na odkaz dřívějšího vsetínského starosty a místostarosty Jaromíra Kudlíka, který stál u zrodu prvních konferencí o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Vsetíně, a v této tradici hodláme pokračovat,“ uzavřel místostarosta Pavel Bartoň, který má ve své gesci životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…