Vsetín: Starosta Čunek představil možnou budoucnost přednádražního prostoru

03.05.2016 18:45

Veřejné projednání investičních záměrů stavby galerie, rekonstrukce nádraží a Nádražní ulice přilákalo v pondělí 2. května do velké zasedací místnosti vsetínské radnice téměř stovku občanů.

Vsetín: Starosta Čunek představil možnou budoucnost přednádražního prostoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

O zájmu Vsetíňanů o budoucnost centra Vsetína a akce v hodnotě 1,5 miliardy, 220 milionů a 30 milionů korun svědčí i to, že jejich představení a následná diskuze se starostou Jiřím Čunkem trvaly více jak tři hodiny.

V rámci veřejného setkání byla občanům představena studie modernizace vlakového nádraží, jejímž investorem bude Správa železniční a dopravní cesty, která má v plánu stavbu realizovat v období 2018 – 2021. Celkové náklady jsou kalkulovány na přibližně 1,5 miliardy korun. V rámci rekonstrukce nádraží budou stávající budovy zbourány a nahrazeny novým víceúčelovým dopravním terminálem. Smyslem modernizace nádraží je zabezpečení odpovídajícího technického i technologického standardu, který bude pro cestující uživatelsky příjemný. „To znamená bezbariérovost, peronizaci, tedy vybudování nástupišť – vzájemně propojených podchodem jak s terminálem, tak i s budoucím veřejným prostorem před plánovanou nákupní galerií a prostorem směrem k sídlišti Rokytnice,“ představil občanům záměr starosta Jiří Čunek. V blízkosti vlakového terminálu také vyroste nové autobusové nádraží pro příměstskou i městskou autobusovou dopravu, aby se minimalizovaly docházkové vzdálenosti a cestující tak měli co největší komfort při přestupování. Celý projekt počítá také s umístěním cyklověže pro úschovu kol nebo výsadbou zeleně.

Občanům byla také představena připravovaná stavba nákupní galerie, která vyroste v centru Vsetína v přednádražním prostoru. Stavbě bude předcházet demolice současné budovy ČSOB, která je naplánována na letošní říjen. Poté už soukromý investor začne se stavbou, která má být hotova v průběhu příštího roku. Celkové náklady se pohybují ve výši 220 milionů korun. Budova nákupní galerie nabídne prodejny, kavárny, služby, restauraci, bowling nebo wellness centrum s bazénem a saunami, 36lůžkový hotel, ale i podzemní parkoviště. „Současně se stavbou galerie vybuduje město Vsetín pod svým pozemkem další podzemní parkoviště, které společně s parkovištěm galerie bude mít dohromady 176 parkovacích míst,“ upřesnil starosta Čunek. Tato investice si vyžádá 30 milionů korun a město Vsetín na ni využije dotačních prostředků. Dalších přibližně 240 parkovacích míst plánuje město Vsetín výhledově vybudovat v místě současného autobusového nádraží.

Vsetíňané se seznámili i s variantami budoucího provozu po Nádražní ulici, kde jedna z možností počítá i s výstavbou tunelu, kterým by automobily projížděly od budovy bývalé knihovny po novou okružní křižovatku u polikliniky. „Tato varianta by však znamenala o půl miliardu vyšší investici,“ uzavřel vsetínský starosta.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…