Vsetín: Ve městě jsme si připomněli narození TGM

07.03.2023 21:16 | Tisková zpráva

U příležitosti 173. výročí narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka si v úterý 7. března připomněli u busty prezidenta osvoboditele na ulici Palackého toto významné dějinné datum členové vedení města, žáci místních základních škol, členové zájmových organizací, ale i široká veřejnost.

Vsetín: Ve městě jsme si připomněli narození TGM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Za účasti stovky přihlížejících zahájil pietní akt Mužský pěvecký sbor Lumír, po němž následovaly proslovy místostarosty Vsetína Pavla Bartoně, ředitele Státního okresního archivu Vsetín Tomáše Baletky a žáků základní školy Sychrov, kteří zazpívali také oblíbenou píseň TGM Ach synku, synku.

„Naše vlast měla za svou existenci dosud jedenáct prezidentů. Na některé z nich vzpomínáme s úctou a respektem. Tomáš Garrigue Masaryk mezi ně dozajista patří. Vzhledem k tomu, že výročí jeho narození si připomínáme pouhé dva dny před inaugurací našeho dvanáctého prezidenta Petra Pavla, přál bych si, aby se i on svým působením stal takovým prezidentem, jehož bude uznávat a respektovat více než jen lehce nadpoloviční většina naší společnosti,“ uvedl při projevu místostarosta Pavel Bartoň (ANO 2011), který poté spolu s dalšími místostarosty Petrem Kudlíkem (ANO 2011) a Jiřím Růžičkou (KDU-ČSL) položil k památníku TGM květiny a svíce. Následně se přidali i další přítomní a na závěr všichni společně zakončili pietní akt zpěvem české národní hymny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…