Vsetín: Veřejná setkání přinesla řadu tipů pro doplnění Strategického plánu

03.12.2015 16:00

Modernizace vlakového a autobusového nádraží, nepřehledná křižovatka u čerpací stanice Shell nebo proč nejsou přechody pro chodce hlídány i v době kdy jdou děti ze školy - nejen na tyto dotazy odpovídali v pondělí 30. listopadu zástupci vsetínské radnice v Rodinném a mateřském centru ve Vsetíně.

Vsetín: Veřejná setkání přinesla řadu tipů pro doplnění Strategického plánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Veřejné setkání bylo součástí představení Strategického plánu rozvoje města, který bude po zapracování všech podnětů od občanů předložen Zastupitelstvu města Vsetína na prosincovém zasedání ke schválení.

Na Strategickém plánu rozvoje města, který je připravován na období 2016 – 2023 se podílely pracovní skupiny složené z odborníků z podnikatelského sektoru, ze sociální oblasti, dopravy a technické infrastruktury a správy města Vsetína. Zpracování tohoto klíčového dokumentu tak umožní Vsetínu čerpat v uvedeném časovém období Evropské dotace. Projekty v něm uvedené budou mít velkou šanci na realizaci právě z dotačních peněz. „Našim cílem bylo seznámit občany se záměry a investicemi v našem městě, ale také sesbírat jejich podněty a nápady a zapracovat je do připravovaného materiálu,“ uvedl starosta Jiří Čunek. Veřejná projednávání se konala ve dvou termínech. První bylo v rámci Kotle se starostou, které se konalo v odpoledním čase a bylo zaměřeno na pracující a seniory. Druhé se pak konalo v mateřském centru a bylo určené maminkám na mateřské dovolené, kterým odpolední čas nevyhovuje z důvodu péče o děti. Aktualizovaný Strategický plán bude ještě před schválením zastupiteli zveřejněn na webu města www.mestovsetin.cz, kde si jej mohou občané prohlédnout. Případné dotazy zodpoví vedoucí Oddělení strategického rozvoje města Ing. Ladislav Baroň e-mail ladislav.baron@mestovsetin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…