Vsetín nebude z rozpočtu města hradit převýchovu nepřizpůsobivých

25.03.2016 8:27

Na základě stížnosti starosty Jiřího Čunka na rozhodnutí Agentury pro sociální začleňování, která nezařadila Vsetín do loňského programu na pomoc sociálně vyloučeným lokalitám, přijeli v pondělí 21. března ředitel agentury Radek Jiránek se svým zástupcem pro Moravu Martinem Kahánkem na Vsetín.

Vsetín nebude z rozpočtu města hradit převýchovu nepřizpůsobivých
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Cílem pondělní návštěvy bylo zhodnotit skutečný stav připravenosti města na zapojení do dalšího projektu, který může Vsetínu přinést desítky milionů korun. Společného setkání se zúčastnili zástupci Odboru sociálních věcí vsetínské radnice, neziskových organizací, které poskytují pomoc rodinám ohroženým sociálním vyloučením a také terénní pracovníci. Ředitel agentury Radek Jiránek navštívil nízkoprahová zařízení na Vsetíně, která mladým lidem ve věku od 6 do 26 let pomáhají řešit problémy, snaží se smysluplně vyplnit jejich volný čas a něco je i naučit. Jedno z navštívených zařízení – nízkoprahový klub Rubikon je umístěno přímo v lokalitě Poschla. „Agentura pro sociální začleňování nám po pondělní návštěvě nabídla zařadit Vsetín do programu plného partnerství, protože patříme mezi města, která jsou velmi dobře připravena řešit problémy s nepřizpůsobivými občany,“ připomněl starosta Jiří Čunek s tím, že rozhodnutí o zapojení Vsetína padne v červnu letošního roku. „V případě, že bychom nemohli čerpat prostředky na převýchovu sociálně nepřizpůsobivých, museli bychom s těmito občany rozvázat nájemní smlouvy a jejich situaci by pak musel řešit stát,“ upozornil starosta Jiří Čunek.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…