Vsetín připravil internetový portál k zápisům dětí do MŠ

14.04.2018 7:34

Od 16. dubna bude sloužit ve Vsetíně poprvé rodičům dětí i mateřským školám nový internetový portál, který zjednoduší přihlašování dětí k povinnému předškolnímu vzdělávání a k zápisům do MŠ obecně. Samotný zápis se koná ve středu 2. května.

Vsetín připravil internetový portál k zápisům dětí do MŠ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Systém, vytvořený již pro základní školy, se skládá z informační části, která je dostupná pro všechny návštěvníky stránek, a z části pro registrované uživatele, jež umožňuje vytvářet profily žadatelů a registraci žada­tele na vybranou školu. Poslední část je určená školám, které v ní spravují přijaté žádosti.

Prvním krokem k podání elektronické žádosti o přijetí je vyplnění údajů o dítěti a zákonných zástupcích a registrace uživatele. Vložené údaje o dítěti se následně projeví v žádosti o přijetí.

„Internetový portál k zápisům je novinkou, která rodičům dětí zvýší komfort při přihlašování dětí do škol. Tento moderní systém zjednoduší práci i školám. Na základě zadaných údajů generuje dokumenty, jako jsou například Žádost o přijetí, Rozhodnutí o přijetí, Rozhodnutí o nepřijetí, ale také Seznam přijatých – dokument, který škola vyvěšuje při zveřejnění výsledků,“ přiblížil přednosti nového systému starosta Jiří Růžička.

Doména poskytne i průběžné informace

Dětem s logopedickou vadou bude v den zápisu nabídnuto zařazení do logopedické třídy v MŠ Sychrov a v MŠ Benátky. V MŠ Benátky bude provádět logopedickou depistáž v den zápisu v době od 9 do 12 hodin PaedDr. Yveta Odstrčilíková, Ph.D. ze SPC Valašské Meziříčí. V MŠ Sychrov provede logopedickou depistáž den po zápisu, tedy ve čtvrtek 3. května od 9 do 12 hodin. Pokud budou mít rodiče zájem o zařazení dítěte do logopedické třídy, je nutnou podmínkou přijetí vyšetření dítěte přímo ve Speciálně-pedagogickém centru pro vady řeči ve Valašském Meziříčí. Termín vyšetření lze domluvit ihned osobně v den depistáže.

Děti s oční vadou přivítá tradičně oční třída v MŠ Rokytnice.

Doména se zabezpečeným přístupem (ZDE) bude také poskytovat informace o průběhu přijímání dětí do mateřských škol ve Vsetíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…