Vsetínská radnice se protestuje: Pražáci nás opět nepustili k penězům na Romy

23.01.2016 15:57

Starosta Jiří Čunek je přesvědčen, že Monitorovací výbor Agentury pro sociální začleňování rozhoduje o tom, kdo získá velké finance na sociálně nepřizpůsobivé, jako rozhodčí na krasobruslení.

Vsetínská radnice se protestuje: Pražáci nás opět nepustili k penězům na Romy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Ačkoliv Vsetín měl povinné části žádosti zpracovány výborně, mezi města s dotací zařazen nebyl, protože „rozhodčím“ se volná a dosavadní jízda Vsetína nezdála dost dobrá. To znamená především vybudování bytů na Poschlé. „Takto se ve státní správě nesmí rozhodovat,“ říká starosta Jiří Čunek s tím, že podle něj měly být zadány jasné podmínky, jejichž plnění se snadno posuzuje. Nejedná se totiž o malé peníze, ba naopak, ve hře je mnoho milionů korun. Přestože Vsetín patří mezi města, která mají jasnou a dlouholetou koncepci, jak s nepřizpůsobivými pracovat, tak kvůli předsudkům a malé znalosti členů monitorovacího výboru agentury Vsetín dotaci nezískal. „Opět se potvrzuje, že kdybychom tehdy Romy vystěhovali na ulici, jak jsme měli právo udělat, tak by to z pohledu pseudoochránců lidských práv bylo asi lépe,“ uzavřel starosta Čunek.

Město Vsetín se proti rozhodnutí ohradilo a věří, že rozhodnutí Monitorovacího výboru Agentury pro sociální začleňování bude přehodnoceno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …