Vsetínským seniorům bude nově sloužit SeniorTaxi

12.01.2018 20:30

K lékaři, na poštu, na úřady, do kostela či lékárny se budou moci od letošního jara prostřednictvím služby SeniorTaxi dopravit vsetínští senioři.

Vsetínským seniorům bude nově sloužit SeniorTaxi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Jsme si vědomi, že na území Vsetína jsou některé lokality hůře dostupné, proto chceme seniorům umožnit snazší přístup k požadovaným službám. Na SeniorTaxi máme v rozpočtu vyčleněno tři čtvrtě milionu korun,“ uvedla ke zřízení služby pro občany starší pětašedesáti let místostarostka Simona Hlaváčová.

Cílem města je, aby služba SeniorTaxi byla pro uživatele komfortní a snadno dostupná. „V současné době zjišťujeme zkušenosti od měst, která tuto službu seniorům již poskytují, abychom ji mohli co nejlépe nastavit, a byla v souladu i s platnou legislativou,“ doplnila místostarostka Simona Hlaváčová.

V praxi to bude znamenat, že senioři, kteří se budou potřebovat dopravit k již zmíněnému lékaři, na poštu či úřad si na telefonním čísle objednají SeniorTaxi, které je zaveze na požadovanou adresu. Výhodou oproti běžné taxislužbě bude pak zvýhodněná cena za uskutečněnou jízdu. „Počítáme s tím, že každou jízdu budeme seniorům nad 65 let dotovat, aby nemuseli platit plnou cenu a mohli se tak bez obav vydat tam, kde právě potřebují,“ sdělila místostarostka Hlaváčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

19:06 Cheb: V areálu nádraží vyroste unikátní opravárenská hala

V areálu chebského nádraží byla za účasti ministra dopravy Martina Kupky, generálního ředitele Český…