Vyškov: Do nemocnice se dostanete po objížďce

13.08.2017 10:43

Úplná uzavírka silnice II/379 v Purkyňově ulici kvůli špatnému stavu kanalizace a vodovodu skončí 30. září. Objízdná trasa mimo nákladní dopravu vede po vyškovských komunikacích. Autobusové zastávky Vyškov, nemocnice jsou v obou směrech dočasně přeložené na silnici II/379 v Purkyňově ulici před křižovatku s ulicí Nosálovskou ve směru do Drnovic. Na zastávkách jsou potřebné informace vyvěšené, na těch dočasných cestující najdou jízdní řády všech linek.

Vyškov: Do nemocnice se dostanete po objížďce
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Do konce října musejí obyvatelé Purkyňovy ulice počítat s pohybem techniky a zvýšenou hlučností. Dělníci postupně obsazují úsek od prodejny Hanácká osiva po areál Nemocnice Vyškov. „Stavební práce probíhají po dílčích celcích, každý má svůj způsob dopravy. Některé části budou spoléhat na provoz pomocí semaforů, jiné se bez nich obejdou. Jsou dvě skupiny pracovníků, takže stavba jde ze dvou stran,“ nastínil výrobně-technický náměstek investora Karel Hájek.

Důvodem prací je stáří a nevyhovující stavebně-technický stav trubního vedení kanalizace a vodovodu. „Objem prací je necelých osmnáct milionů korun. V rámci výměny přepojujeme také domovní přípojky do jednotlivých nemovitostí. Omezení pro obyvatele bude v tomto případě minimální, vždy zhruba na dvě hodiny,“ ujistil Hájek.

Horší je to s dopravním omezením. Začala totiž platit úplná uzavírka silnice II/379. Skončí 30. září. Objízdná trasa mimo nákladní dopravu vede po vyškovských komunikacích. Autobusové zastávky Vyškov, nemocnice jsou v obou směrech dočasně přeložené před křižovatku s ulicí Nosálovskou ve směru do Drnovic.

Stavební zásahy mají skončit nejpozději poslední říjnový den

Na výměnu inženýrských sítí bude navazovat finální pokládka nových živičných povrchů. „Je to vyvolaná investice. Chápeme ji a respektujeme, že výměna je potřeba. Logicky se ke stavebním pracím nabízejí zejména letní měsíce,“ prohlásil starosta Vyškova Karel Goldemund.

Stavební zásahy mají skončit nejpozději poslední říjnový den. „Omlouváme se tímto obyvatelům i řidičům v dotčené lokalitě za dopravní omezení a zvýšenou hlučnost spojenou se stavebními pracemi,“ dodal za společnost Vodovody a kanalizace Vyškov náměstek Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…