Vyškov: Hotovo! Hřiště patří městu, chystá jeho modernizaci

17.03.2020 17:09 | Zprávy

Nejprve radní a následně zastupitelé na svém březnovém zasedání posvětili odkoupení části pozemku o výměře 5244 metrů čtverečních od Tělocvičné jednoty Sokol Vyškov. Důvod? Definitivní vyřešení sportovního zázemí pro Základní školu Tyršova. Letité téma chátrajícího sokolského areálu tak udělalo další významný krok kupředu.

Vyškov: Hotovo! Hřiště patří městu, chystá jeho modernizaci
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Znalecký posudek určil cenu přesahující 5,5 milionu korun, kterou zastupitelé akceptovali. „Modernizace sportovního areálu a rekonstrukce hřiště byly od začátku spojené s finančními náklady, které výrazně přesahují možnosti tělocvičného spolku. Proto padlo definitivní rozhodnutí o odkoupení pozemku do vlastnictví města,“ popsal starosta Vyškova Karel Jurka.

Na řadě je vypracování projektové dokumentace na rekonstrukci léty zchátralého hřiště, které má sloužit zejména žákům sousední školy, ale i sokolskému spolku a dalším subjektům. „Území si rozvoj zaslouží, v minulosti bylo ve hře několik variant. Nynější odkup je důležitým strategickým krokem,“ zdůraznila vyškovská místostarostka Karin Šulcová.

Potvrdila, že jednání byla dlouhá, avšak s podstatným a oboustranně výhodným závěrem pro obě strany. „Vyroste nové multifunkční sportoviště s umělým povrchem a moderním atletickým oválem standardních rozměrů. Všichni si samozřejmě uvědomujeme, že stav sportovišť u základní školy je skutečně nevyhovující,“ poznamenala místostarostka Vyškova.

Základní škole Tyršova chybí hřiště, které by splňovalo současné bezpečnostní standardy pro sportovní aktivity a smysluplné využití volného času školáků. Celkově školní areál trpí velkým množstvím převážně asfaltových ploch, které jsou ve velmi špatném technickém stavu. Sportovně relaxačních prvků i možností k pohybu je málo. Proto je nutné koncepční řešení celého areálu školy a jeho funkční rozčlenění.

Vedení školy nechalo vypracovat ideovou studii úpravy areálu, záměr je rozdělený do několika po sobě jdoucích etap. Záviset bude na penězích. „V letošním roce budeme v rámci první etapy řešit zázemí pro školní družinu a školní klub výstavbou relaxačně vzdělávacího areálu,“ připomněla místostarostka. Zmínila, že studie pochopitelně myslí i na funkční napojení na v budoucnu zrekonstruovaný sportovní areál tělocvičného spolku.

Rozhodnutí zastupitelů je výhodné i pro Sokol Vyškov. Spolek jím získává chybějící peníze na další nutné opravy sokolovny. „Odkup do vlastnictví města je nesmírně podstatným krokem. Nyní budeme v případě areálu školy i tělocvičného spolku postupovat po menších částech, ale tak, aby celková podoba dávala smysl jako celek,“ upozornil vyškovský starosta Jurka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…