Vyškov: Mateřská škola Hraničky - zídka i plot září novotou

29.10.2017 18:01

Část plotu byla výrazně zkorodovaná. Prorezivělé byly i brána s brankou, jejichž uzamykání působilo zaměstnancům mateřinky potíže. Vedení Mateřské školy Hraničky v Puškinově ulici tak uvítalo závěrečnou etapu výměny a opravy zídky a plotu kolem objektu, která navázala na loňskou první část.

Vyškov: Mateřská škola Hraničky - zídka i plot září novotou
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Slavnostní předání se za účasti vedení města uskutečnilo ve čtvrtek 19. října. U zídky nově došlo k doplnění betonové směsi a potažení sklovláknitým pletivem po celém obvodu zídky, došlo i na speciální nátěr. „V případě plotu zmizela kovářská část a na sto čtyřicet metrů zámečnické části. Aktuální práce spočívaly v osazení ocelových sloupků a plotových dílců, včetně tří kusů branek. Vše je nově v kovářském provedení. Celková délka je sto osmdesát metrů plotu,“ vyjmenoval místostarosta Vyškova Karel Jurka.

Práce zajistila firma Jaroslav Šustr za cenu asi 850 tisíc korun. „Úpravy nám zajistily funkčnost oplocení areálu mateřské školy a ochranu jejího majetku,“ ocenila ředitelka školy Jitka Bělejová.

Druhou velkou letní investicí mateřinky pak byla rekonstrukce elektrických rozvodů. Rovněž se jednalo o druhou etapu. První proběhla před dvěma lety, další dvě ve dvou pavilonech mají následovat. Původní rozvody měly jádra z hliníku, vedení mateřinky šlo o zajištění jejich funkčnosti a bezpečnosti. Akce zahrnovala nové zásuvkové a světelné obvody, došlo také k instalaci univerzálního kabelového systému pro výpočetní techniku a telefony. „Zároveň jsme rádi za domovní videotelefon. Je samostatný pro každý z pavilonů. Z videotelefonů je nyní možné stisknutím tlačítka aktivovat elektromechanický zámek ve vstupních dveřích každého z oddělení,“ zmínila ředitelka Bělejová.

Výměnu zajistila firma Jaroslav Klimeš za bezmála 370 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…