Vyškov: Proměna bazénu - město plánuje moderní vanu i atrakce

19.02.2019 14:38

Jeho součástí je řada dětských atrakcí, velké brouzdaliště, rozsáhlé zatravněné plochy, skýtá možnost zahrát si plážový volejbal nebo stolní tenis a hlavně má padesátimetrový bazén o osmi drahách. Letní plavecký areál vyškovského aquaparku láká milovníky vody už desítky let. Jeho provozovatel, Správa majetku města Vyškova, by ovšem přišel s dlouhou řadou bodů oprav a vylepšení. Vedení radnice o nich ví a letošní rozpočet města myslí na zásadní rekonstrukci venkovního bazénu.

Vyškov: Proměna bazénu - město plánuje moderní vanu i atrakce
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Investice je rozpočtovaná na 30 milionů korun, letos se počítá se startem stavebních zásahů. „Venkovní bazén dostane novou vanu. Stavebně-technický stav té současné je velmi špatný. Během provozu odpadávají kachličky, bazén na mnoha místech protéká, akci tak už nelze dál odkládat. Myšlenka je v tuto chvíli taková, že bychom do současné vložili nerezovou vanu,“ zmínil ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík. Připomněl, že venkovní bazén vznikl v roce 1982, o dva roky později prošel kolaudací.

Na řadě je studie, která bude podkladem pro investiční záměr. Neznamená to tedy, že plavci do nového venkovního bazénu skočí už letos. „Na základě podkladů uvidíme, jak se promění plavecká a rekreační část. Zřejmě dvě padesátimetrové plavecké dráhy zůstanou zachované, určitě pak pro návštěvníky zatraktivníme rekreační část. Na konkrétní prvky je ale ještě brzy, ačkoliv představu samozřejmě máme. Navštívíme jiné plavecké areály a necháme se inspirovat. Letošní letní sezona proběhne v duchu těch minulých, samotné stavební práce začnou po jejím skončení na podzim. Pochopitelně nechceme vzít návštěvníkům možnost se v horkých dnech zchladit. Před létem 2020 by pak mělo být hotovo,“ upřesnil postup místostarosta Vyškova Roman Celý.

Výměna bude znamenat zásah do celé technologie. „Musíme ctít současné normy. Po této stránce půjde rovněž o náročnou akci. Hygienické předpisy se neustále zpřísňují, investice tak bude směřovat i do venkovních technologií,“ připomněl ředitel Hastík.

Provozovatel i vedení města jsou rádi, že se daří udržet solidní návštěvnost i přesto, že v kraji v posledních letech vyrostlo mnoho moderních aquaparků. Velkou investicí roku 2017 byla výměna dvojice tobogánů, které jsou ozvláštněné o světelné efekty. Loni pak došlo zejména k výměně šatních skříněk a jejich mincovních zámků za elektronické. „Plavci si novinek všímají a vítají je. Chceme, aby byl aquapark i nadále konkurenceschopný, plánované investice jej zcela jistě pro návštěvníky ještě zatraktivní,“ doplnil starosta Vyškova Karel Jurka.

Čísla mu dávají za pravdu. Zatímco v roce 2017 se vedení atrakce chlubilo nejvyšší návštěvností za posledních osm let (240 tisíc lidí), loni se číslo dostalo ještě výš. Do vyškovského aquaparku si totiž našlo cestu 258 tisíc návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…