Vyškov: Rekonstrukce ulic Hřbitovní a Cukrovarská je u konce

08.12.2016 13:59

Končí největší letošní investiční akce města Vyškova. Ulice Hřbitovní a Cukrovarská září novotou. Současně na nich byl zaveden nový dopravní režim.

Vyškov: Rekonstrukce ulic Hřbitovní a Cukrovarská je u konce
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Řidiči již mohou ulicemi projíždět. Musí si ale zvyknout na nově zavedený jednosměrný provoz. Jednosměrka vede od budovy Policie ČR kolem základní školy směrem na ulici Nádražní a podél areálu Orla směrem k obchodnímu domu Kaufland. „Chtěli jsme lokalitu, kde se pohybuje velké množství dětí, zklidnit. Řidiči si tudy často zkracovali cestu k obchodním domům z centra města a to způsobovalo komplikace. Zjednosměrnění jistě výrazně pomůže,“ uvedl místostarosta města Vyškova Břetislav Usnul.  V protisměru mohou jezdit pouze cyklisté a dinovláček.

Hřbitovní ul. - Kiss and RideKomunikace ulic získaly nový povrch, vznikla nová parkovací místa, nezapomnělo se ani na plochy pro pěší, veřejné osvětlení a zeleň. Rozšířené parkoviště naproti orelskému hřišti je zpoplatněno, ostatní parkovací stání jsou bezplatná. U Základní školy Nádražní 5 město zavedlo novinku, 3 parkovací stání vyhradilo rodičům, kteří vozí své děti do školy.  Místa osadilo dopravní značkou Kiss and Ride (K+R), tedy Polib a jeď. Řidiči na takto označených místech na krátkou dobu zastaví, aby mohly děti z auta bezpečně vystoupit a přejít do budovy školy. „Jde o první značku Kiss and Ride ve Vyškově, mnozí se s ní setkávají vůbec poprvé. Věřím, že si na ni řidiči brzy zvyknou a místa určená k rychlému výstupu a nástupu dětí nebudou zbytečně blokovat. V opačném případě by musela městská policie místo vysvětlování a domluv, které v tomto případě volí nejčastěji, přistoupit k nekompromisnímu udělování pokut,“ doplnil místostarosta Usnul.

Rekonstrukce ulic Hřbitovní a Cukrovarská začala v září a byla rozdělena do dvou etap. První etapa, která byla zaměřena na část od budovy policie po ulici Nádražní, byla hotová koncem října. Na ni navázala druhá etapa, v níž došlo na část u orelského hřiště a na komunikaci vedoucí k obchodním domům. Ta končí v těchto dnech. Obě ulice jsou již průjezdné.

Práce provedla na základě výběrového řízení společnost EUROVIA CS, a.s. Celkové náklady dosahují přibližně 19 milionů korun, z toho 17 milionů zaplatí město. Zbývající část tvoří veřejné osvětlení a to uhradí společnost VYTEZA.

„Vyřešit celou tuto oblast ke spokojenosti města i policie nebylo snadné. Bylo třeba sladit dopravu automobilovou, cyklistickou, pěší a také trasu dinovláčku. Jsem velmi rád, že se řešení nakonec podařilo nalézt a rekonstrukci ulic jsme mohli dotáhnout do konce. Lokalita vypadá mnohem lépe, je komfortnější a jak věřím, zavedená dopravní opatření ji dokážou skutečně zklidnit,“ dodal místostarosta Břetislav Usnul. Ftogalerie ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…