Vyškov: Strážníky potěší nové prostory, vzniknou i byty

16.04.2017 17:15

Osmnáctka bytů a přesun vyškovských strážníků do nových prostor. Vyškovští radní už na základě splnění požadavků města vybrali firmu, která zajistí rekonstrukci budovy bývalého Okresního stavebního podniku v Žižkově ulici. Práce nakonec provede vyškovská společnost JIMI CZ Stavební, s. r. o.

Vyškov: Strážníky potěší nové prostory, vzniknou i byty
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Město se stalo majitelem tří třípodlažních objektů v ulici Žižkova 1, 3, 5, ve kterých původní majitel počítal se 46 bytovými jednotkami, v roce 2014. „Řada z nich ovšem nevyhovovala vyhlášce o technických požadavcích na stavby, nakonec jsme počet bytů snížili na osmnáct. V objektech je zároveň možné vybudovat prostory vhodné pro fungování městské policie, což je pro nás zásadní. V těch současných jsou strážníci na samé hraně personálních a zejména technických kapacit, brání nám také v rozšíření kamerového systému,“ připomněl starosta Vyškova Karel Goldemund.

Nově vybudovaná služebna má fungovat s perspektivou 20 až 30 let. Základem je digitalizace systému. „Právě IT tvoří z celkové sumy největší část,“ zmínil starosta Goldemund.

Město je momentálně monitorované 15 kamerami. Přitom kamerových bodů má být až dvojnásobek. Prostory na Masarykově náměstí jsou pro současný počet dvaceti strážníků zcela hraniční. „Na nové adrese rozšíříme technologie, které nás posunou dál. Nepochybně nabídne i vybudování odpovídajících dámských šaten nebo většího zbrojního skladu i skladu materiálu a výstrojních součástí. Nutná je také technická místnost na drobné opravy,“ vyjmenoval šéf vyškovských strážníků Petr Sedláček.

V otázce bytů město počítá s řadou stavebních úprav. Na celém objektu je nutné opravit střechu. Vybourá také vnitřní trakt, místo kterého budou parkovací stání pro jednotlivé byty i auta městské policie. Celkem jich bude 24. Stavební zásahy začínají v těchto dnech.

Zda byty prodá, nebo je bude pronajímat, radnice teprve rozhodne. „Stále platí, že na základě prvních analýz se zatím přikláníme k nájemnímu bydlení, ale bude to otázka ještě další debaty," doplnil Goldemund. Vedení radnice předpokládá, že byty budou hotové na podzim, v případě služebny město hovoří o přelomu roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…