Vyškov: Zastupitelé rozdělili další dotace na spot a kulturu

13.07.2018 11:30

Další statisíce korun uvolnili v yškovští zastupitelé, když na svém zasedání vyhověli několika dalším žádostem o individuální dotace. Peníze dostanou rybáři, sportovci i třeba hudebníci. Je to další důkaz toho, že podpora sdružení a spolků nejrůznějšího zaměření ze strany vyškovské radnice ve velkém trvá.

Vyškov: Zastupitelé rozdělili další dotace na spot a kulturu
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Spolku Thalia Vyškov tak pomůže 80 tisíc korun na vybavení k divadelním představením. Amatérský soubor za peníze pořídí napříkl ad projektor nebo divadelní kulisy.  S tiskem knihy, s náklady na ilustrace, korekturami nebo tonery do tiskárny pomůže devadesátitisícová dotace spisovateli a bývalému novináři Josefu Špidlovi, který chystá historický román Hoř, ohýnku, o mou duši se už čerti perou. Zachycuje události z období válek o rakouské dědictví, včetně tragického požáru ve Vyškově roku 1753, vládu Marie Terezie a pohnuté události při pruském vpádu do Vyškova.

O deset tisíc víc zastupitelé odsouhlasili Občanskému sdružení BIG-BAND Vyškov, které hodlá projektem oslovit mladé hudebníky a zapojit je do činnosti orchestru či menších seskupení vycházejících z tohoto tělesa. Peníze poslouží i k doplnění zvukové aparatury. Sokolská župa Dr. Bukovského požádala o dotaci na reprezentaci ke 100. výročí založení republiky. 80 tisíc korun představuje náklady na slety České obce sokolské, kterých se cvičenci letos účastní.

O peníze na opravu kulturního domu v místní části žádá Moped Team Rychtářov. Spolek chce prostředky (schválených 100 tisíc korun) použít na opravy většího charakteru – odstranění vlhkosti zdiva, opravu zastřešení zahrádky či opravu fasády. Třináct tisíc korun pak poputuje na zářiové Mistrovství České republiky jednotlivců a družstev juniorů a dorostenců v rapid šachu.

Myslivecký spolek Haná Vyškov zase zastupitele požádal o dotaci na dovybavení objektu klubovny a skladu mysliveckého spolku a rybářského svazu. „V loňském roce zajistili rekonstrukci objektu, letos jej chtějí dovybavit například nákupem linky, lednice nebo křovinořezu, aby mohli klubovnu řádně užívat,“ informoval o záměru místostarosta Vyškova Karel Jurka. Myslivcům tak pomůže 60 tisíc korun. Moravský rybářský svaz, místní organizace Vyškov pak požádal o pomoc při koupi víceúčelového traktoru. „Poslouží k zintenzivnění a zkvalitnění údržby okolí vodních nádrží, jež mají rybáři ve správě nebo v majetku. Svazu poskytneme půlmilionovou individuální investiční dotaci,“ sdělil místostarosta Jurka.

Další dotace pak potěší sportovce. Bike Team Vyškov, který se stará o tři desítky dětí, dostává 50 tisíc na činnost spolku a závody Moravské ligy BMX, Klubu stolního tenisu Vyškov s nákupem dvou stolů a fungováním klubu pomůže 80 tisíc, oddíl judo získá na vybavení a pomůcky pro cvičení 50 tisíc, Volejbalu Vyškov poslouží 150 tisíc na technické vybavení a zajištění mezinárodních turnajů a například Orel jednota Vyškov na seriál osmi atletických závodů obdrží dotaci ve výši 100 tisíc korun. „Sport pomáhá formovat charakter, mladí díky němu poznávají první výhry i porážky, pomáhá se sebevědomím. Z výše uvedených individuálních dotací je nicméně patrné, že se staráme nejen o sportující mládež, ale i o další spolky z nejrůznějších oblastí,“ shrnul místostarosta Jurka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …