Vyškov: Zastupitelé rozdělili víc peněz na dotacích než loni

07.03.2020 7:37 | Zprávy

Podpora činnosti Českého červeného kříže Vyškov v podobě nákupu resuscitační figuríny, dobrovolnických aktivit ADRY Vyškov, příspěvek na nákup hokejové výstroje a pomůcek pro Městský Bruslařský Klub Vyškov, opravu zátěžové deky skokanského tyčkařského doskočiště pro Atletický klub AHA Vyškov, na vrhačskou klec pro Orel Vyškov či finanční výpomoc na péči a krmivo pro útulek pro opuštěné kočky. Jen některé z žádostí, které přistály na stolech odboru školství, kultury a sportu.

Vyškov: Zastupitelé rozdělili víc peněz na dotacích než loni
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Vyškovské zastupitelstvo se tak na svém zasedání v pondělí 2. března zabývalo přidělením dotací z rozpočtu města. Peníze rozdělilo organizacím podle Programu města Vyškova pro poskytování dotací v roce 2020. Na městský úřad přišlo 90 žádostí, podalo je 71 žadatelů. Kromě výše zmíněných účelů, na které se dotace poskytují, patří nejčastěji nájmy, mzdy, dohody o provedení práce, dopravné, výdaje na energie či kancelářské potřeby.

Radní a následně zastupitelé považují podporu ve formě dotací za důležitý nástroj k plnění úkolů rozvoje města. Letos rozdělili víc peněz než v přechozím roce. „Poskytnutí programových dotací je pro letošek ve výši 7 350 000 korun. Je to o zhruba 140 tisíc korun více než v předchozím roce. Objevilo se hned několik nových subjektů, kterým touto formou pomůžeme,“ oznámila místostarostka Vyškova Karin Šulcová.

Peníze směřují na tyto účely: tělovýchova a sport, kam tradičně přišlo nejvíc žádostí (38); vzdělání a věda, volnočasové aktivity mládeže, protidrogové aktivity a prevence kriminality; kultura; sociální služby (mimo služby registrované), podpora rodin a zdravotnictví; ochrana životního prostředí a požární ochrana. „Kromě těchto peněz jsme schválili rezervu na individuální dotace ve výši 300 tisíc pro případné další žádosti v průběhu roku a rovněž rezervu na podporu talentovaných dětí ve výši 100 tisíc korun,“ připomněla místostarostka Šulcová.

Rozpočet počítal se 7,5 miliony, nerozdělené peníze z programových dotací ve výši 150 tisíc korun tak míří individuální dotací na tradiční projekt Jarňáles čarodějáles, který se uskuteční 30. dubna.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…