Vyškov je opět mezi městy, které odpady třídí nejlépe

01.12.2019 12:47

Třídění odpadů bylo v uplynulých měsících ze strany Vyškovanů opět nadprůměrné. Do soutěže nazvané My třídíme nejlépe bylo zapojeno 668 obcí a měst Jihomoravského kraje, Vyškov se ve své kategorii opět neztratil. Skončil čtvrtý.

Vyškov je opět mezi městy, které odpady třídí nejlépe
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Vyhlášení výsledků v tradiční soutěži, kterou každoročně vyhlašuje obalová společnost EKO-KOM, proběhlo ve čtvrtek 28. listopadu v prostorách Hradu Špilberk v Brně.

Klání je důležitou součástí aktivit na podporu třídění o dpadů. Města a jejich obyvatelé zjistí, jak jsou na tom ve srovnání s druhými. Vyškov soutěž několikrát ovládl, naposledy zvítězil v roce 2014, následovala tři třetí místa. Například loni si navíc přivezl sošku ElektroOskara za největší procentní nárůst sběru elektrospotřebičů. „Pochopitelně je vždy co zlepšovat, ale je evidentní, že máme ve Vyškově zodpovědné domácnosti. Lidé si myšlenku třídění odpadu před lety osvojili a jednotlivé barevné kontejnery často a správně využívají. C o do třídění odpadů a zájmu o ekologii jsou tak velmi uvědomělí, město se jim pochopitelně dál snaží vytvářet co nejlepší podmínky,“ zdůraznil starosta Vyškova Karel Jurka, který cenu přebíral.

Mezi stěžejní kritéria patří množství vytříděných odpadů na jednoho obyvatele a počet tříděných komodit na území jednotlivých obcí a měst. Hodnocení se vztahuje za období 4. čtvrtletí roku 2018 do konce 3. čtvrtletí letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…