Vyškov má novou kolonii. Potěší šestatřicet zahrádkářů

02.03.2017 14:40

Většina ze šestatřiceti zahrádek se už brzy dočká svého majitele. Město Vyškov, které zbudovalo novou zahrádkářskou kolonii Sochorova v lokalitě za železniční vlečkou, se totiž chystá k prodeji jednotlivých pozemků. Část bude pronajímat. Celkové náklady města v souvislosti s novou kolonií přesáhly dva miliony korun.

Vyškov má novou kolonii. Potěší šestatřicet zahrádkářů
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Prodej na svém posledním zasedání posvětili i vyškovští zastupitelé. „Půjde o obálkovou metodu. Zájemce se může přihlásit na vícero pozemků, ale úspěšný může být pouze v jednom z nich. Chceme uspokojit co nejvíce lidí. V případě podání více nabídek by měl nicméně zájemce určit pořadí priority zájmu o dané pozemky,“ upřesnil starosta Vyškova Karel Goldemund.

Celková výměra areálu je 13 630 m2, jedna zahrada má v průměru zhruba 380 m2. Sedm pozemků se nachází v ochranném pásmu vodovodního řadu, a tudíž se na ně vztahují příslušná zákonná omezení: například stavět nebo vysazovat trvalé porosty jen se souhlasem vlastníka vodovodu (VaK Vyškov). „Vodohospodáři nicméně provedou na svoje náklady přeložku vodovodu,“ poznamenal starosta.

Patnáct pozemků v horní části kolonie se pak nachází v ochranném pásmu vysokého napětí a v této části je možná budoucí přeložka vodovodního řadu. Pozemky budou předmětem pachtu (užívání pro zahrádkářské účely). K prodeji tak půjde 21 pozemků. Kupní cenu zastupitelé schválili ve výši minimálně 320 Kč/m2.

Zájemci můžou předložit své nabídky v zalepené obálce s označením vybraného pozemku na podatelnu Městského úřadu Vyškov nejpozději do poledne 27. března 2017.

Podmínky prodeje jsou k nahlédnutí na městském webu, bližší informace poskytne zájemcům odbor majetkoprávní (Petr Králík, 517 301 287), prohlídku případným zájemcům pak zajistí odbor místního hospodářství (Josef Táborský, 517 301 250).

Vyškovská radnice se snažila v posledních měsících vyjít milovníkům obdělávané půdy vstříc. Po vykoupení pozemků zajistila jejich rekultivaci (postřiky, kácení, likvidaci a odvoz náletových dřevin, výkop kořenů náletových rostlin, orbu půdy apod.), průzkumný hydrogeologický vrt a zbudovala oplocení a přilehlou zpevněnou plochu pro odstavení osobních aut zahrádkářů. Přístupové cesty zůstanou ve vlastnictví města.

Jednotlivé pozemky je možné využít pro individuální rekreaci se zahrádkařením, v souladu s územním plánem. Seznámení s územně plánovací dokumentací a podklady zajistí odbor územního plánování a rozvoje (Jiří Plášil, 517 301 270).

Kolonie je náhradou za stávající lokalitu zahrádek u sportovního areálu v Mlýnské ulici, kterou čeká z důvodu modernizace železnice zrušení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…