Výstavba obchvatu Náchoda má zelenou

10.02.2017 19:06

Občané Náchoda se konečně dočkají stavby obchvatu města. Stavba, na kterou čekají už řadu let a je klíčová nejen pro Královéhradecký region, ale i celou Českou republiku, vyřeší celou řadu problémů spojených s tranzitní dopravou.

Výstavba obchvatu Náchoda má zelenou
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

„Je to skvělá zpráva, pro Náchod si troufám říci - historický moment. Po dvaceti letech usilování o tuto klíčovou dopravní stavbu nyní konečně můžeme začít s tou opravdovou přípravou stavby. Společně s místopředsedou vlády a náchodským zastupitelem Pavlem Bělobrádkem teď můžeme začít zvonit na zvonky a jednat s vlastníky dotčených pozemků a staveb v trase obchvatu, tak jak jsme již před časem avizovali,“ komentoval rozhodnutí starosta Náchoda Jan Birke.

V minulosti slíbil podporu stavby obchvatu také osobně při své návštěvě Náchoda premiér Bohuslav Sobotka. „Předsedu vlády jsem o této skvělé zprávě ihned informoval a potvrdil, že Náchodu pomůže se zajištěním finančních prostředků na výkupy pozemků a další přípravu stavby,“ dodal Birke.

Krajský úřad Královéhradeckého kraje zamítl svým rozhodnutím ze dne 8. 2. 2017 všechna podaná odvolání ke stavbě obchvatu Náchoda a svým rozhodnutím tak potvrdil rozhodnutí odboru výstavby Městského úřadu v Náchodě ze dne 16. 2. 2016, proti kterému bylo podáno celkem 23 odvolání a všechna tak byla krajem zamítnuta. Proti tomuto rozhodnutí se podle správního řádu již nelze odvolat.

Od prvního podání žádosti o územní rozhodnutí v roce 2009 uplynulo celkem osm let. Během územního řízení bylo třeba se vypořádat s téměř stovkou námitek a celý spis dnes obsahuje více než 2800 stran, samotné územní rozhodnutí čítá 230 stran.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …