Za vzdělávací aktivity. Vyškovská knihovna slaví úspěchy

14.10.2018 21:14

Svou roli sehrál mimo jiné počet nových přírůstků knihovního fondu, plocha knihovny pro veřejnost, počet registrovaných uživatelů či počet stanic připojených k internetu. Úspěch v dané velikostní kategorii znamenal postup do druhého kola. To spočívalo v návštěvě porotců samotné knihovny. A ta vyškovská znovu zabodovala. V kategorii měst mezi 20 až 40 tisíci obyvateli má tak nejlepší knihovnu Vyškov.

Za vzdělávací aktivity. Vyškovská knihovna slaví úspěchy
Foto: Radim Panenka
Popisek: Slavnostní přísaha nových vojáků ve Vyškově

Klání o Městskou knihovnu roku 2018 vyhlásil už podeváté Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. Ocenění převzala v úterý 9. října v pražském Klementinu, sídlu Národní knihovny, delegace v čele s ředitelem Knihovny Karla Dvořáčka Pavlem Klvačem a vedoucí odboru školství, kultury a sportu městského úřadu Petrou Lakomou. „Zvláštní ocenění v dané velikostní kategorii za vynikající vzdělávací aktivity a podporu čtenářství nás pochopitelně velmi těší a zavazuje do další práce. Snažíme se, aby byla systematická a účinná. Děkuji samozřejmě zřizovateli, tedy městu, a svým kolegům, kteří v naší knihovně vytvářejí příjemnou atmosféru, která láká čtenáře k návštěvě, ke studiu i trávení volného času. Určitě v úsilí nepolevíme,“ přislíbil ředitel knihovny Klvač.

Cílem soutěže je ocenit nejlepší české knihovny, které jsou provozované či zřizované městy a motivovat je k rozšíření a zkvalitnění veřejných knihovnických a informačních služeb. Vyhodnocení klání proběhlo ve dvou kolech. „V tom druhém nás navštívila odborná komise. Posuzovala zejména společenské a komunitní působení knihovny pro obyvatele města, exteriér i interiér, technické vybavení nebo sociální zázemí,“ vyjmenoval ředitel vyškovské knihovny.

Městskou knihovnou roku 2018 se stala Regionální knihovna Karviná.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…