Zábřeh: Městský úřad se otevře veřejnosti

09.06.2015 11:40

Znovu po roce budou při soumraku otevřeny pro návštěvníky prostory městského úřadu v Zábřeze. Druhý ročník Radniční noci, tentokrát v zámeckém stylu, se uskuteční v pátek 12. června 2015 od 21 do 23 hodin.

Zábřeh: Městský úřad se otevře veřejnosti
Foto: zabreh.cz
Popisek: Zábřeh - zámek

Zažít na vlastní kůži atmosféru doby, kdy zámek ožije dobovými postavami, se vám nepoštěstí každý den. Využijte proto jedinečné příležitosti a přijměte pozvání k noční prohlídce zábřežského zámku, během které se přenesete do doby dávno minulé.

V rámci této jedinečné noční prohlídky si mohou návštěvníci projít chodby radnice při svitu svíček a shlédnout zajímavé expozice ze zábřežské historie. Součástí bude prohlídka kanceláře starosty, z které následně po tajném schodišti sestoupí na nádvoří. Příchozí se mohou těšit na velmi rozmanité zážitky. O tajuplnou atmosféru se postarají ohňoví kejklíři POSTRPOI a skupina historického šermu VANIR, kteří pobaví návštěvníky čekající na prostranství na nádvoří. Slavnostní zahájení uvedou žáci základní umělecké školy hrou na fanfáry.

Prohlídky zámku a zámeckého sklepení budou probíhat v pravidelných intervalech zhruba po dvacetičlenných skupinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…